at 12:29 pm: Gepubliceerd door .

Voor de tweede maal slaan De Vlaamse Opera, Jeugd en Muziek Gent, Jeugd en Muziek Vlaanderen en IPEM de handen in elkaar en werken ze samen een operavoorstelling voor kinderen uit: ‘Prinses Aiko’. Deze voorstelling is ideaal om kinderen vanaf 6 jaar te laten proeven van opera en combineert het genre met revolutionaire 3D-animatie.

prinsesaiko.jpgHet verhaal
Twee akelige bewakers nemen Prinses Aiko gevangen. Samen met haar hofdame probeert ze al dansend en zingend de tijd te verdrijven. Maar als de deur van haar kamer op een kiertje staat, waagt ze een ontsnappingspoging. Prinses Aiko krijgt daarbij de hulp van verschillende dieren. Alleen zijn de bewakers er altijd snel bij en weten ze haar telkens weer tegen te houden. Tot er onverwacht een mythisch wezen opduikt…

De muziek
Aria’s uit de hele operageschiedenis van de 16de tot de 20ste eeuw worden gearrangeerd voor een sopraan, viola da gamba, klavecimbel, blokfluit en Oosterse instrumenten. Naast de zangeres en de muzikant is er ook nog een danseres. In deze voorstelling word je meegenomen op een muzikale reis die leidt van Japan tot India, van Perzië tot China met klassieke aria’s uit opera’s van Händel, Puccini, Ravel, Gretry, Lehar, e.a.

3D-animatie
Als decor wordt gebruikt gemaakt van een 3D-animatiefilm, gemaakt door Hans Spilliaert en Josephine Schreibers. Het is niet de eerste keer dat de makers deze revolutionaire techniek gebruiken. Deze productie is het vervolg op het nu al legendarische ‘Het Fantoom van de Opera … en zijn vriendjes’, dat meer dan veertig keer in heel Vlaanderen werd opgevoerd. Ook nu zullen de artiesten op het podium interageren met de figuren uit de animatiefilm, waardoor de combinatie een spannend, betoverend, grappig en poëtisch geheel vormt.

De “Kids Welkom” troeven

Dat opera er niet enkel is voor de ouders of de oudere broers en zussen bewezen de recente European Opera Days toen maar liefst 300 enthousiaste kinderen kwamen kijken naar “Kom je meer naar Elfenland”. De Vlaamse Opera brengt immers opera voor mensen van vandaag en dat betekent ook de kleintjes.

Meer info

Prinses Aiko
Zondag 22 mei 2011 om 11u en om 14u
Vlaamse Opera Gent
Schouwburgstraat 3
9000 Gent

Meer info : www.vlaamseopera.be, www.jeugdenmuziek.be en www.oorgetuige.be

In maart 2012 is deze voorstelling opnieuw te zien in de Vlaamse Opera Gent en Antwerpen.

Gecategoriseerd in :, , ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.