at 9:30 pm: Gepubliceerd door .

 

Kindvriendelijk onthaal

Op een regenachtige dag tijdens onze vakantie aan zee kwamen we binnengewaaid in restaurant De Boeie op de zeedijk van Blankenberge. Het was vooral het kindermenu aan de venster dat onze aandacht trok en onze interesse wekte. Dat wilden we wel eens uittesten. Het onthaal van de gastvrouw was alvast zeer hartelijk en ze maakte onmiddellijk grapjes met ons 3-jarig zoontje. We kozen een tafel en schoven een kinderstoeltje bij voor onze dochter. Meteen stond de gastvrouw daar met onderleggers voor de kinderen met kleurplaten op en een bakje vol met potloden. Mega Mindy en Maya de Bij werden voorzien van mooie kleurtjes.

kleurplaten.jpg

Kindermenu

Voor de kinderen (onder de 12 jaar) konden we kiezen uit 5 menu’s: fishsticks met appelmoes (kapitein Lucas), frikandellen met appelmoes en frietjes (Tony Hawk), steak champignon met appelmoes (Twinkelbel), kinderspaghetti (Lady Laure) of chicken nuggets met appelmoes (Little Chicken). Alle gerechten worden geserveerd met frietjes (behalve de spaghetti, natuurlijk) en in de prijs zit ook een kinderijsje begrepen. We gingen voor een toepasselijke kapitein Lucas en een Tony Hawk. Zelf kozen we voor een américainschotel en het Blankenbergs vispannetje, volgens de suggestieborden een specialiteit van het huis.

eten.jpg

De kinderen kregen speciale lepels en vorken op maat en smulden al snel van hun gerechten die lekker werden bevonden. Persoonlijk vond ik dat er in het vispannetje ook schaaldieren hadden mogen zitten, maar verder was het wel lekker. De américainschotel zag er mooi versierd uit, was lekker, maar had iets kouder mogen zijn.

Het ijsje van de kinderen werd geserveerd in een mooie Mickeycoupe en was versierd met enkele Smarties en kleurbolletjes. Mama en papa gingen voor een karamelmilkshake en een dame noire.

Faciliteiten

Toen onze dochter ververst moest worden, was dit mogelijk in de toiletten. Hier is een luiermatras voorzien, wat toch wel een groot pluspunt is. Dit restaurant is zeker voorzien op de komst van families met kleine kinderen.

Minpunten

Toen de rekening kwam waren we enigszins verrast door het feit dat er voor de slagroom een supplement moest worden betaald van 90 cent, evenals voor de frietjes bij de américain (2,50 euro). De kindermenu’s waren aan een zeer redelijke 7,50 euro, het vispannetje aan 16,50 euro en de américainschotel aan12,50 euro. De dranken waren wel aan de dure kant: een cola voor 2 euro, Looza sinaasappelsap aan 2,10 euro en een Canada Dry aan 2,30 euro. Uiteindelijk betaalden we voor ons etentje in familieverband 67 euro, wat toch niet weinig is.

Praktische info

deboeie.jpg

Restaurant De Boeie
Zeedijk 170
8370 Blankenberge

Tel: 050/41 95 89

Site: http://www.deboeie.be/

Gecategoriseerd in :, ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

1 reactie

  • Ninne says:

    Hier nemen ze de naam kindvriendelijk héél serieus op !!!Proficiat , en het eten is er ook nog vers en lekker , wij komen terug