at 9:07 pm: Gepubliceerd door .


Martine, haar echtgenoot en dochters van 5 en 2 boekten via www.libemavakantieparken.nl een last-minute 4-daagse naar het vakantiepark van de Beekse Bergen en vonden het een echte aanrader. Zij doen graag hun verhaal bij Kids Welkom…

 

Dichtbij Afrika

 

Wou je altijd al eens naar Afrika, maar zie je het niet zitten om uren met de kinderen in een vliegtuig te zitten of vind je zo’n verre reis net iets te duur? Stap dan gewoon in je wagen en rijd naar Nederland. Want, inderdaad, Afrika is soms dichterbij dan je denkt…

 

Martine en haar gezin logeerde midden juni in een “Jungalow Plus, type Luipaard”. Het verblijf was heel leuk ingericht volgens het thema luipaard. Er waren 3 slaapkamers, waarvan eentje uitgerust met, tot grote vreugde van de oudste dochter, een heus luipaard-stapelbed. De keuken en badkamer waren heel praktisch en voorzien van een vaat- en wasmachine.

Nederland, Beekse Bergen, attractieparken, dieren, speeltuin, zwembad

Victoriameer

 

Er zijn echter niet alleen jungalows in het park: je kan ook kiezen voor een meer bescheiden chalet, een blokhut of een caravan. En wie iets avontuurlijker is aangelegd kan zoals de Indianen kamperen in het SafariCamp, waar de tipi’s voor je klaarstaan.

 

Het leuke is dat de Jungalows zich midden in een groot bos bevinden. Dat bos grenst aan het Victoriameer, het meer dat centraal in het park ligt. De eenden en ganzen lopen dan ook vrij rond in het bos en komen aan je terras eten zoeken.

 

Alles bij de hand

 

Aan het meer ligt ook een restaurant met voldoende keuze voor klein en groot. Het restaurant heeft ook een leuke speelhoek, wat wel handig is aangezien de wachttijden wel eens kunnen oplopen. Kook je liever je eigen potje, dan kan je in de superette terecht om de ingrediënten van je eigen driesterrenmenu op tafel te toveren.
 

Een grote troef van de Beekse Bergen is de grote waaier van recreatiemogelijkheden. Het vakantiepark is uitgerust met een zwembad met leuke glijbaantjes. Het zwembad is niet erg groot, maar ideaal voor kleinere kinderen. Doorheen het park zijn er ook tal van speeltuinen. Je kan er verder aan watersport doen of op de zeedijk een familiefiets huren. Inbegrepen in de prijs van je verblijf is de ExtraCard. Hiermee heb je tijdens je verblijf gratis en onbeperkt toegang tot 6 attractieparken: Safaripark Beekse Bergen, Speelland Beekse Bergen, Dierenrijk, Sportiom in ‘s-Hertogenbosch, Expeditie Ecodrome in Zwolle en Het Nederlands Stripmuseum in Groningen.

Nederland, Beekse Bergen, attractieparken, dieren, speeltuin, zwembad

 

Attractieparken

 

Het meest indrukwekkend is het Safaripark Beekse Bergen, hier rijd je met je wagen, vaar je met de boot of wandel je gewoon tussen de wilde dieren. Je kan ook kiezen voor een begeleide rondleiding per bus. Martine en haar gezin kozen voor de wagen en waren vooral onder de indruk van de giraffen, die erg nieuwsgierige beesten bleken die wel heel dichtbij kwamen en zelfs aan de voorruit van de wagen likten.

Nederland, Beekse Bergen, attractieparken, dieren, speeltuin, zwembad

 Een andere attractie is het Speelland, dat aan de overkant van het Victoriameer ligt. Je kan er vanuit het bungalowpark gewoon naartoe varen met een grote kleurrijke boot. Je bent dan een kwartiertje onderweg. Word je te snel zeeziek, dan kan je er ook met een treintje naartoe rijden, dat op verschillende tijdstippen heen-en-weer rijdt tussen het park en Speelland. Speelland is zoals het woord het zegt echt plezier voor groot en klein, je kan er een ritje maken op een echte pony of op de leuke buggybaan…

Nederland, Beekse Bergen, attractieparken, dieren, speeltuin, zwembad

Omdat het gezin ook een 1 dag slecht weer hadden brachten ze een bezoek aan Sportiom, een sportcomplex gelegen op een half uurtje rijden. Hier kan je ondermeer schaatsen op een professionele schaatspiste of de namiddag doorbrengen in het subtropisch zwembad. Echt een heel leuk zwembad met 2 lange tunnelglijbanen en een brede glijbaan, waar je met banden af kan. Alleen of gewoon met de hele familie in 1 band, altijd dolle pret.

 

Het besluit van deze vakantie: echt een topper voor mensen met kinderen tot ongeveer 10 jaar. De combinatie van speeltuinen, water, dieren en strand maken het echt aantrekkelijk. Het enige waar je wel wat geluk mee moet hebben is het weer.

 

Praktische info

Vakantiepark Beekse Bergen
Beekse Bergen 1
5081 NJ Hilvarenbeek

Goed om weten: Jungalows, Chalets, blokhutten en vakantietenten zijn vanaf 15.00 uur beschikbaar, maar je mag op de aankomstdag al wel de hele dag gebruik maken van de faciliteiten op het vakantiepark.

Gecategoriseerd in :,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.