at 9:29 pm: Gepubliceerd door .

Om meteen met de deur in huis te vallen, dit is een binnenspeeltuin die binnenkomt in onze top 3! Zowel de grote ruimte, als de vele speeltuigen, als de hygiëne konden onze kinderen (en ons) bekoren. En dus dringt een verslag zich op…

Een ruim(t)e binnenspeeltuin

Van zodra je binnenkomt valt de enorme ruimte op, helemaal in het thema van sterren, planeten en raketten. Waar je ook kijkt, overal zijn er speeltuigen en verborgen hoekjes. Letterlijk, want een deel van de speeltuin ligt onder de cafetaria en een ander deel in de nok van het dak.

België, West-Vlaanderen, Brugge, binnenspeeltuin

We beginnen met de kleuterzone, zodat onze dochter op ontdekking kan gaan. Deze zone is tot maximum 4 jaar en ook al is ze nog geen 2, ze heeft geen enkel probleem om overal op en over te geraken. Ze klimt, kruipt, rolt zich een weg door de gangen en schuift de glijbaan af (of probeert dat toch, alleen schuift de glijbaan niet), recht het ballenbad in. En opnieuw, en opnieuw…

Naast de kleuterzone leidt een trap naar de bovenverdieping. Ons zoontje is geïntrigeerd door de stroboscoop die daar voor licht zorgt en dus gaan we naar boven. Daar bevindt zich een klein doolhof met mini-tokkelbaan en nog een ballenbad (de favoriet van onze kinderen!). Ze laten zich in de ballen vallen en klauteren op de obstakels, je ziet ze genieten.

België, West-Vlaanderen, Brugge, binnenspeeltuin

Een groot geheel

In de bovenverdieping zit een venster waar je door kan klimmen en waardoor je in de volgende speelzone komt. Daar moet je over een doorzichtig platform slingeren met een van de twee koorden en je vervolgens een weg zoeken door het parcours. Er zijn twee glijbanen, een loopbrug, klimmuurtjes en dergelijke, tot je aan de grote blauwe glijbaan komt. Die geeft uit in de ondergrondse speelzone die verlicht wordt door middel van laserlichten en blauw licht. Via allerlei gangen en een tunnel kom je op die manier in een gigantisch springkasteel terecht. Wij stelden ons evenwel een vraag bij de glijbanen, die niet echt gleden…

België, West-Vlaanderen, Brugge, binnenspeeltuin

Cafetaria

De cafetaria bevindt zich zowat overal doorheen de speeltuin en je kan dan ook overal zitten om iets te drinken of te eten. De drank haal je zelf aan de toog, het eten wordt aan tafel gebracht. In tegenstelling tot andere speeltuinen is er evenwel niet veel keuze qua eten: croque monsieur uit het vuistje (1 croque zonder groenten), een hot-dog, een loempia met zoet-zure saus of 8 mini-frikandellen, alles aan 3,30 euro. Frisdranken kosten 2 euro, fruitsappen, Fristi, Cécémel en Ice Tea kosten 2,20 euro. Iets duurder dus dan de andere speeltuinen, maar het eten werd wel snel(ler) geserveerd. Er is overigens ook een terras waarop je bij mooi weer kan vertoeven.

België, West-Vlaanderen, Brugge, binnenspeeltuin

Feestformules

Uiteraard biedt ook deze speeltuin allerlei feestformules aan voor onder andere verjaardagsfeestjes, communiefeesten, maar ook babyborrels en opa- en omafeesten. Alle info hierover vind je op de website.

Hygiëne en veiligheid

Het moet gezegd: deze binnenspeeltuin is echt proper en veilig. Tot nu toe hebben we nog geen binnenspeeltuin bezocht waar de toiletten zo netjes waren. Alle omheiningen, palen en dergelijke zijn ook afgezet met stootkussens, zodat kinderen zich geen pijn kunnen doen wanneer ze ergens tegen botsen. En de speeltuigen zijn in perfecte staat. Als er al eens iets gescheurd is geweest, werd het hersteld. Deze indoor speeltuin wordt duidelijk tot in de puntjes in orde gehouden.

Pluspunten

Bovenop het lof dat we tot hiertoe al hadden voor deze indoor speeltuin hebben we nog twee extra pluspunten gevonden. In de (propere!) toiletten is er ook een klein toiletje voorzien voor de jongste gasten en bij de jongens zelf een urinoir op kindermaat. Hoedje af!!

En tenslotte is er ook een luiertafel om je baby te verversen. Niet zo uitzonderlijk, zul je denken. Inderdaad, maar de luiertafel staat in een aparte plaats en niet (zoals gewoonlijk) in de vrouwentoiletten, zodat ook de nieuwe mannen onder ons hun baby in alle gemak een propere luier kunnen aandoen.

Praktische info

De Toverplaneet
Legeweg 88
8200 Brugge

Tel: 0478/22 69 29

De site: www.detoverplaneet.be

Gecategoriseerd in :, , , ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.