at 2:18 pm: Gepubliceerd door .

Een dik jaar geleden opende aan de Assesteenweg in Ternat binnenspeeltuin Kinderland. Maar Kinderland is niet alleen een indoor speeltuin, je kan er ook op het terras zitten, buiten spelen en er staan zelfs enkele, niet zo alledaagse, dieren in de tuin. Wij gingen er een kijkje nemen, lieten de kinderen hun gang gaan en zagen dat het goed was! Goed zelfs voor een eerste plaats in onze top 3!

België, Vlaams-Brabant, Ternat, binnenspeeltuin, dieren, eten

Veel speelruimte

Kinderland is groot en heeft een capaciteit van maar liefst 250 kinderen. Die kunnen terecht in een van de drie zones, voor peuters, kleuters of oudere kinderen. Een positief punt voor mensen met hele kleine kinderen is alvast dat de peuterzone volledig afgescheiden is van de andere zones. Je kan er je kleintje rustig laten spelen in het ballenbad terwijl je aan een van de omringende tafeltjes zit, ze kunnen zich nergens aan bezeren. Er staan ook plastic puppy’s waar ze kunnen over- en opkruipen.

België, Vlaams-Brabant, Ternat, binnenspeeltuin, dieren, eten

Iets verder is er een grote ruimte met verschillende trampolines voor de grotere kinderen en een springkasteel voor de kleuters en iets ouder.

België, Vlaams-Brabant, Ternat, binnenspeeltuin, dieren, eten

Tenslotte is er nog een gigantische speelruimte met grote glijbanen, een bobsleebaan, een ballenbad, een klimrek met elastieken, een glijbaanbuis en een doolhof van kruiptunnels en bruggen. Alles ziet er nog nieuw uit en zeer goed onderhouden. Alle palen zijn afgezet met stootkussen en de vloeren zijn netjes.

België, Vlaams-Brabant, Ternat, binnenspeeltuin, dieren, eten

Buiten spelen

Bij goed weer wordt de poort tussen de speeltuin en de tuin opengezet en kunnen de kinderen ook naar buiten. Daar staan nog twee springkastelen met enerzijds tunnels en anderzijds diertjes.

België, Vlaams-Brabant, Ternat, binnenspeeltuin, dieren, eten

Verder staan er ook heel wat dieren die je niet meteen elke dag tegenkomt. Ga gerust een kijkje nemen bij de pony’s, de geiten, de kippen, de lama, de struisvogels of de kangoeroe.

België, Vlaams-Brabant, Ternat, binnenspeeltuin, dieren, eten

Taverne

In tegenstelling tot de andere speeltuinen kan je hier redelijk uitgebreid eten. Niet vlug een snack (hoewel dat natuurlijk ook kan), maar goed gevulde borden met onder andere vol-au-vent, balletjes in tomatensaus of stoofvlees met frietjes.

Het eten wordt aan de tafels gebracht, die overal in de ruimte verspreid staan en terwijl de kinderen spelen kan je de kranten van de dag lezen, wi-fi gebruiken of een sportwedstrijd volgen op tv.

De prijzen zijn schappelijk, maar je hebt niet de indruk in een speeltuin te zitten, eerder in een taverne, wat zeker voor de ouders een pluspunt is. Ook leuk is dat je hier pannenkoeken kan krijgen wanneer je bijvoorbeeld later in de namiddag naar de speeltuin komt.

Wij kozen voor frikandellen en croque-monsieur voor de kinderen en gingen zelf voor de balletjes in tomatensaus en stoofvlees met frietjes. De borden waren rijkelijk gevuld en de buikjes ook!

België, Vlaams-Brabant, Ternat, binnenspeeltuin, dieren, eten

Pluspunten

Ook qua hygiëne niets dan goede punten. De toiletten waren heel proper en er was een wc-verkleiner voorzien voor de kleinere kinderen. In het vrouwentoilet was er ook een luiermatras en een vuilbakje voor de luiers.

Wat mij onmiddellijk opgevallen was bij het binnenkomen was de knop aan de deur om terug naar buiten te gaan. Geen deuren die vanzelf openen of waar kinderen maar tegen moeten duwen om buiten te geraken, maar een veiligheidsknop op volwassenenhoogte om de deur te openen. Zo heb je meteen een veilig gevoel wanneer je Kinderland binnenstapt.

België, Vlaams-Brabant, Ternat, binnenspeeltuin, dieren, eten

Feestformules

Ook in deze speeltuin heb je vier feestformules, gaande van 8 euro voor de inkom, een drankje en een ijsje tot 11 euro voor de inkom, een frisdrank en een kinderspaghetti. Voor iedere formule worden er gratis uitnodigingen voorzien en een geschenkje voor de jarige.

Handige armbandjes

De inkom voor ons zoontje (3,5 jaar) bedroeg 6 euro, maar onze dochter (19 maand) moest niet betalen. Je betaalt trouwens voor een hele dag spelen en daar hebben ze een heel goed systeem voor bedacht, want elk kind dat betaald heeft krijg een armbandje van een bepaalde kleur rond de arm, waardoor het de hele dag mag spelen. Wil je dus even naar huis met zoon- of dochterlief voor een middagdutje, dan kan je daarna gewoon terugkomen en het armbandje als betalingsbewijs gebruiken. Slim gezien!

De ontvangst en de bediening was heel vriendelijk en er was zelfs tijd voor een praatje. Hier voel je je wel degelijk welkom en komen we zeker nog terug! Kinderland is onze nummer 1 wat kinderspeeltuinen betreft!


Praktische info

Kinderland
Assesteenweg 398
1740 Ternat

Tel. 02/582.84.00

Open in het weekend, op woensdag en tijdens de vakantie vanaf 11u.

De site 

Gecategoriseerd in :, , ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

9 reacties

  • Ilse Vissenaeken says:

    Geachte,
    Graag zou ik de prijsoverzicht ontvangen.
    Alsook de prijzen van de feestformules.
    Met vriendelijke groeten,

  • ingrid says:

    Beste Ilse,
    Je kan best contact opnemen met Kinderland zelf. Telefoonnummer en website vind je hierboven bij de praktische info.
    Bedankt
    Ingrid

  • Dumon Sabine says:

    Kan je prijslijst geven voor verjaardagsfeestje. Het zou gaan om 2 jarige kinderen (11jaar) en 7 genodigde kinderen.
    Wat zijn de mogelijkheden en is er nog plaats beschikbaar op zaterdag 3 november om 14u?

  • Dumon Sabine says:

    hey, komt die prijslijst nou nog eens?!?

  • ingrid says:

    Gelieve contact op te nemen met de speeltuin zelf.

  • Agnes says:

    Is het normaal dat wij een uur op 2 croque monsters moesten wachten , Terwijl er slechts een tiental personen aanwezig waren
    Op geen enkel moment kregen wij hiervoor verontschuldigingen
    Volgende keer gaan we eerst ergens iets eten
    Agnes

  • yvonne says:

    gaan er wekelijks naartoe met de kleinkinderen en nog nooit langer dan 20 min moeten wachten op ons(lekker)eten en alles is daar super proper en netjes…..

  • De Cooman says:

    Vraagje,
    Is deze speeltuin ook gericht voor kinderen van 18maanden? En kan men elke dag tot bij de dieren?

  • Ingrid says:

    Voor kinderen van 18 maanden is er een aparte speelzone met ballenbad. De dieren bevinden zich op de parking van de speeltuin.