at 9:30 pm: Gepubliceerd door .

In Geraardsbergen, op nog geen 5 km van het Provinciaal Domein De Gavers, ligt binnen- en buitenspeeltuin ’t Repespeeltje. Je kan er terecht voor uren speelplezier, maar ook voor allerhande feestjes. Wij profiteerden van een feestdag (1 november) om de kinderen de speeltuigen te laten testen.

Elke leeftijd zijn hoekje

Het ziet er niet zo groot uit wanneer je het gebouw binnenkomt, maar uiteindelijk is er wel heel wat te beleven. De speelruimtes bevinden zich langs de muren en in de het midden van de ruimte staan tafeltjes waar de ouders rustig kunnen zitten terwijl de kinderen spelen. In een hoek is er een peuterzone waarin ze veilig kunnen rondkruipen en spelen, met onder andere grote blokken en kleine glijbaantjes. Daarnaast is er een gedeelte voor kleine kinderen (vanaf 2 jaar) met een klimtoren, draaitollen en reuzenballen. Uiteraard kunnen ook de grote glijbanen en het ballenbad niet ontbreken.

glijbaan.jpg

Bovenop de speelkooi bevinden zich de (omheinde) trampolines. Tussen de kleinere en de grotere speelkooi staat ook nog een draaimolen, waar de kinderen zelf aan moeten draaien.

klimtoren.jpg

De speelkooi voor de grotere kinderen (vanaf 3-4 jaar) bestaat vooral uit klimbuizen met vensters, die bovenaan uitgeven op een glijbaan. Vooral de twee oudste kinderen die meewaren (3 en een half en 5 en een half) vonden dit een leuke klimtoren.

groteklimtoren.jpg

Verspreid over de speeltuin stonden ook nog een (betalend) wagentje dat beweegt, (gratis) videospelletjes, wiebeltuigen, een glijbaantje en een tafeltje met een houten kralenframe…

videogames.jpg

Buiten spelen

Aangezien het al begin november was en het regende, hebben we niet kunnen genieten van de buitenspeeltuin. Maar er zou een zonneterras zijn, verschillende speeltuigen en een springkasteel. Je kan er trouwens ook een tuinfeest of barbecue geven, want er is een verhuurdienst van tafels en stoelen en zelfs springkastelen.

Hygiëne en netheid

’t Repespeeltje is open sinds 2007 en het ziet er dus nog allemaal nieuw uit. De stootkussens rond de palen zijn in perfecte staat en de vloer is proper. Op een bepaald moment kwamen onze kinderen met natte kousen vertellen dat er op het trapje naar de klimtoren water lag. Toen ik dit aan de eigenaar ging melden, nam hij onmiddellijk een dweil en kuiste alles op.

Wat het toilet betreft: voor de jongens is er een urinoir op kindermaat, maar toch nog net iets te groot voor mijn zoontje van 3,5 jaar. Het is er wel netjes. Jammer genoeg kwam er, nadat je je handen gewassen had, geen papier meer uit de automatische papierverdeler, noch bij de mannen, noch bij de vrouwen. Maar dat was dan ook het enige minpunt.

Eten en drinken

Je kan in ’t Repespeeltje uiteraard ook iets eten en drinken. Voor de kinderen zijn er onder andere ijsjes en pannenkoeken, maar je kan er ook een spaghetti of frietjes krijgen. Dranken zijn te koop aan democratische prijzen (1,20 euro).

pannenkoek.jpg

Verjaardagsfeestjes

Ook hier staan verjaardagsfeestjes op het menu. Vanaf zeven kindjes kost het 8 euro (inkom en 3 consumpties), 9 euro (inkom en 4 consumpties), 10 euro (inkom en 5 consumpties) of 12 euro (inkom met 4 consumpties en een verjaardagsgebak). De jarige betaalt zelf geen inkom.

Praktische info

Prijs: 5 euro inkom per kind

’t Repespeeltje
Felicien Cauwelstraat 50
9500 Geraardsbergen
Tel.: 0475/95 53 52 of 0477/94 03 00

Open op woensdag, zaterdag, zondag en alle feestdagen van 13u tot 19u. In de zomer is de speeltuin geopend tot 20u.

De site

Gecategoriseerd in :, , ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.