at 2:15 pm: Gepubliceerd door .

Bij Cinematek moet je niet zijn voor de nachos, snoepjes of popcorn, je kan er wel terecht voor de grote klassiekers uit onze cinematografische jeugd. Naast het feit dat je er kan genieten van een goede film, heb je er ook een museum, waarin je op ontdekkingsreis kan gaan. Het filmarchief heeft een hele collectie bewaarde en verzamelde films en bevat heel wat documentatie over de filmkunst.

cinematek-1.jpg

Dankzij de collectie oude toestellen worden de beelden tot beweging gebracht in een ludieke en tegelijk didactische ruimte, waardoor je de magische illusie van de cinema leert begrijpen, maar die ook vragen doet rijzen over de werkelijkheid en de illusie.

cinematek-2.jpg

Daarnaast is er ook een bibliotheek met een rijke verzameling boeken, tijdschriften, persknipsels, foto’s en affiches over film en cinema.
 
Rijk programma

Op het programma staan onder andere de Zaak Alzheimer, Babar en Mary Poppins. Alle films zijn in orginele versie, je moet dus kunnen lezen om de ondertitels te kunnen volgen voor films die niet Nederlandstalig zijn. Bijna alle films worden tweetalig ondertiteld, dit staat per vertoning aangegeven.

Sinds begin dit jaar richt Cinematek zich ook tot blinden en slechtzienden en worden er vertoningen gegeven met audiobeschrijving.

cinematek-3.jpg

Praktische info

Cinematek gaat 30 minuten voor de aanvang van de eerste vertoning open. Openingsuren: maandag, dinsdag en vrijdag vanaf 16u30, woensdag, donderdag, zaterdag en zondag vanaf 14u30;

De zalen openen 15 minuten voor de aanvang van de film. Eenmaal de film begonnen, is de zaal niet meer toegankelijk.

Een filmkaartje kost 3 euro (bezoek aan de expositieruimte inbegrepen). Je kan je ticket ter plaatse kopen, telefonisch reserveren of online bestellen.

CINEMATEK
Baron Hortastraat 9
1000 Brussel
Tel: 02/551 19 00

De site

Toegang rolstoelgebruikes en wandelwagens: via hoofdingang Paleis voor Schone Kunsten (Ravensteinstraat 23).

Gecategoriseerd in :, ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.