at 10:24 pm: Gepubliceerd door .

In het Provinciaal Domein Dommelhof in Neerpelt bevindt zich het Klankenbos. Hierin brengen hedendaagse kunstwerken klanken voort. Niet alleen je oren worden geprikkeld, je kunt ook je ogen de kost geven, want de klankinstallaties zijn boeiende beeldende kunstwerken die het bekijken meer dan waard zijn.

klankenbos,neerpelt,uitstap,speeltuin,limburg,belgië

Uniek in Europa

Klankenbos is dus een bijzondere (klank)kunstervaring in openlucht, waarbij je wordt meegenomen langs een wandelparcours. Het Klankenbos is met zijn zijn tien vaste en drie mobiele klankinstallaties in openlucht uniek in Europa. En dit jaar komen er nog eens 3 installaties bij! Het zijn stuk voor stuk hedendaagse kunstwerken die de natuurelementen tot klanken transformeren, zoals het Oor van Noach of Radio Forest. Een bezoek aan het Klankenbos stimuleert om op een bewuste manier met klank, geluid en stilte om te gaan. Je ervaart in deze bosrijke omgeving hoe mooi klank zonder meer kan zijn.

Gratis uitstap

Iedereen is welkom in Klankenbos en kan het op eigen houtje verkennen – gratis, op elk moment van de dag. Met de (gratis te downloaden) Klankenboscatalogus haal je nog meer uit de wandeling. In Klankenbos zijn ook rondleidingen mogelijk, er worden bovendien heel wat activiteiten georganiseerd. Ook voor kinderen en dit tijdens de vakanties.

springtime.jpg

Een plattegrond en uitleg over de installaties zijn ter beschikking in het bos. Even uitrusten kan op de gezellige terrasjes van Oud Dommelhof of op de speeltuin de Scoutsrally.

Open Klankenbos

Elke tweede zondag van de maand tussen maart en oktober 2012 genieten bezoekers van een gratis rondleiding. Een gids neemt dan het publiek mee langs de installaties en geeft meer uitleg. Reserveren is niet nodig.

Praktische info

Klankenbos – Provinciaal Domein Dommelhof
Toekomstlaan 5
3910 Neerpelt
Tel: 011/61 05 10 (tijdens de kantooruren) of info@musica.be

Toegangsprijs: Klankenbos is gratis toegankelijk
Openingstijden: Klankenbos is altijd open

Site

Gecategoriseerd in :, , ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.