at 9:09 pm: Gepubliceerd door .

Omdat het mooie weer op zich laat wachten, gingen we met Hemelvaart naar binnenspeeltuin Kids Fantasy Land in Linkebeek. En dat bleek een meevaller te zijn…

Ruim aanbod

Aan de ingang werden we vriendelijk onthaald door een dame, die eerst Frans sprak, maar toen ze hoorde dat ik tegen de kinderen Nederlands sprak, ook op Nederlands overschakelde. Eens we de inkom (8 euro per kind) betaald hadden, zochten we een tafeltje uit.

Op het eerste zicht zag de binnenspeeltuin er heel groot uit en overzichtelijk: de zones waren ook opgedeeld per leeftijd en de minimumleeftijd staat aangegeven op de speeltuigen. Er is voldoende ruimte tussen de speelzones zodat kinderen elkaar niet omver lopen.

Verschillende zones

Bij de tafels ligt het gedeelte voor de allerkleinsten (max. 4 jaar). Hier kunnen peuters klauteren en kruipen, met zachte blokken spelen, maar er is ook een klein aangepast klimparcours voor hun leeftijd. Onze dochter van 2 had er alvast geen moeite mee.

IMG_8285.JPG

Daarnaast stond er een houten klimtoren met glijbaan en ook daar kon onze dochter makkelijk op geraken. Iets verder waren er 2 schommels (leuk idee, want weinig binnenspeeltuinen hebben er), een klimrek met glijbaan en ballenbad en een groot springkasteel, waar de kinderen veel plezier aan beleefden. In dezelfde ruimte stonden er ook nog een huisje om in te spelen, een (betalende) draaimolen en schommels voor de allerkleinsten (met zitharnas). Er is ook een klimmuur, maar die was niet aangepast aan de leeftijd van onze kinderen.

IMG_8286.JPG

In een tweede ruimte bevinden zich vervolgens nog een groot springkasteel, vier trampolines, een ballenblaasmachine, allerlei speeltuigen (wip, wiebeltuig…), een heus klimparcours op hoogte…

IMG_8295.JPG

…een klimtoren met ballenbad, obstakels en glijbaan en een (betalend) racecircuit. De kinderen zaten geen minuut stil, zoveel was er te doen.

IMG_8299.JPG

Veilig en netjes

Dit is zeker een van de netste binnenspeeltuinen die we al gezien hebben, ook al ligt er vasttapijt op de vloer. Dit zorgt er wel voor dat de grond niet zo koud is als in andere speeltuinen. Alles was heel proper en heel veilig, behalve 1 nagel die naast de trampolines niet helemaal in de vloer vastgeklopt zat.

Ook de toiletten waren proper, alleen was de pomp met ontsmettende zeep bij de kindertoiletten en de mannen leeg…

Eten

Uiteraard kan je in Kids Fantasy Land ook eten. We kozen voor een spaghetti carbonara (8,30 euro) en een croque hawai (zonder groenten, 6,90 euro) en de kinderen namen pannenkoeken (2,80 euro) en een croque monsieur (3,60 euro). Het eten was heel lekker en goed verzorgd, alleen wat aan de dure kant voor een binnenspeeltuin. We betaalden 27 euro voor het eten en 3 drankjes.

IMG_8304.JPG

Kindvriendelijk

Qua kindvriendelijkheid is deze binnenspeeltuin een topper! Tegen een muur zijn er plankjes en kapstokken bevestigd om jassen en schoenen op te bergen, zodat deze niet aan de tafels blijven rondslingeren. Er is een microgolfoven in de zaal voorzien voor wie het eten of het flesje van zijn baby wil opwarmen, er zijn kinderstoelen om te eten en aan de bar is er een zachte trap voorzien zodat kinderen bij de toog kunnen. Daarnaast is er een luiertafel in een aparte ruimte en er zijn kindertoiletten voorzien: 2 kleine toiletjes op kindermaat. Een pluspunt!

IMG_8309.JPG

Kortom

Kids Fantasy Land is zeker een aanrader voor wie bij slecht weer met zijn kinderen een leuke(namid)dag wil beleven. Het ligt op 5min rijden van Brussel en je hebt er voldoende keuze aan speeltuigen. Enige minpunt: er staan iets teveel betalende spellen (draaimolen, racecircuit, biljart,grijpautomaten…)

Praktische info

Prijs: 8 euro per kind

Kids Fantasy Land
Alsembergesteenweg 51
1630 Linkebeek
Tel: 02/332.16.42

De site

Gecategoriseerd in :, , ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.