at 7:34 am: Gepubliceerd door .

Heb je kleine kinderen op de achterbank zitten en moet je Europa doorkruisen? Niet altijd makkelijk, zeker niet als het warm is. Hoe houd je ze uren bezig? Is slapen in het kinderzitje wel handig en hoe begin je zelf aan je vakantie als je uren na elkaar achter het stuur hebt gezeten om op je bestemming te geraken?

Goedkoop overnachten

Een optie is ergens overnachten, zodat je de volgende morgen je reis met een fris hoofd kan hervatten. Wij ontdekten een goedkope slaapplaats, die misschien niet luxueus is, maar wel comfortabel genoeg om de nacht door te brengen.

In april boekten we een nachtje in het B&B Hotel van Boulogne-sur-Mer (Frankrijk) en dat bleek heel goed mee te vallen. De man aan de receptie was supervriendelijk en gaf ons meteen de sleutel van onze kamer. Het gebouw deed een beetje Amerikaans aan: 3 verdiepingen met buitentrappen en aan de buitenzijden van het gebouw allemaal deuren.

kamer.png

De kamer is niet gigantisch, er past een dubbelbed in waar je nog net rond kan lopen, maar de oplossing voor de kinderen is perfect. Op een mezzanine staan twee enkele bedden en aan de trap is een kinderhekje voorzien. De omheining van de mezzanine is ook hoog genoeg opdat de kinderen er niet over zouden kunnen vallen. Wij vonden dit een goede oplossing, omdat je als ouder bijvoorbeeld nog wat kan lezen terwijl de kinderen boven slapen. De badkamer is klein, maar gerieflijk, meer dan een toilet, douche en wastafel heb je dan ook niet nodig voor één nacht en er is zelfs zeep in de douche, mocht je die vergeten zijn!

 Bed and breakfast

Zoals de naam al zegt is dit een soort van bed en breakfast hotel. Het is niet de bedoeling dat je urenlang op je kamer blijft zitten (ook al is er een tv). Dit hotel dient enkel om te slapen en te ontbijten. We reserveerden een ontbijt voor ons viertjes en moesten voor de kinderen zelfs maar één ontbijt betalen omdat onze dochter slechts 2 jaar was.

ontbijt.png
Het ontbijt staat klaar vanaf 6u30 tot 10u tijdens de week en tussen 7u30 en 10u30 in het weekend en op feestdagen. Veel luxe moet je opnieuw niet verwachten, want iedereen eet samen in een soort van kantine, maar ruim voldoende keuze is er wel! Volwassenen betalen 6,10 euro en kinderen 2,90 euro.

Verse koffiekoeken, krokante stokbroden en meergranenbroodjes van bij de bakker, naast briochebrood van Harry’s en cracottes. Als beleg heb je de keuze uit Andros confituurtjes, compotjes met verse stukken fruit, honing en Nutella. Smeren doe je met Presidentboter.

Daarnaast kan je kiezen uit verschillende Kellogg’s ontbijtgranen, Danone yoghurt en plattekaas van Jockey, en voor wie liever zout eet ’s morgens zijn er ook eieren met spek. Wat de drank betreft kan je kiezen tussen verschillende soorten koffie, thee, chocolademelk en appelsiensap en multivruchtensap. En alles wordt heel regelmatig bijgevuld.

Achteraf laat je alles op tafel staan, of als je behulpzaam wil zijn, breng je je schotel met borden en tassen gewoon even naar de keuken. Dit wordt ten zeerste geapprecieerd!

Verder…

Aan het onthaal van het hotel kan je allerlei folders vinden van wat er in de buurt zoals te doen en te bezoeken is. Handig als je op doortocht bent of een dagje ter plaatste wil doorbrengen.

Heb je nog een kleine honger? De B&B Shop is 24/24u open. Je kan er terecht voor warme en koude dranken, sandwiches, bereide gerechten, koekjes… Er zijn overigens ook microgolfovens beschikbaar om bijvoorbeeld flesjes op te warmen.

Snel even je mail checken? Wi-Fi is onbeperkt en gratis beschikbaar in de kamers en in de ontbijtruimte.

Een huisdier mee op vakantie? Voor slechts 3,10 euro per nacht mag die mee op de kamer. In de ontbijtruimte zijn huisdieren echter niet toegelaten.

Familiekamers zijn er voor gezinnen met 3 of 4 personen.

Ook mensen in een rolstoelen zijn welkom in B&B Hotel. Gewoon bij de reservatie te vermelden. Bepaalde B&B Hotels kregen zelfs het label “Toerisme en Handicap”.

Bij je verblijf krijg je ook nog een korting van 10% op de rekening wanneer je bij Courtepaille gaat eten (lees hier over ons bezoek aan dit restuarant).

Groen label

Maar liefst 122 B&B Hotels beschikken reeds over het groen label. Dat betekent dat zij respect hebben voor het milieu en voldoen aan een aantal milieuvriendelijke criteria met betrekken tot onder andere het water, energieverbruik, vuilnis, onderhoudsproducten…

B&B Hotels

B&B Hotels beschikt over meer dan honderd hotels in Frankrijk, meer dan 40 verblijfplaatsen in Duitsland (http://www.hotelbb.de), sinds 2010 ook 6 hotels in Italië, waaronder in Rome (www.hotelbb.it), een hotel in Polen, waar binnenkort nog 2 hotels openen (http://www.hotelbb.pl) en ten slotte in het Portugese Porto (http://www.hotelbb.pt).

Praktische info

B&B Hotel Boulogne-sur-Mer
23 rue de la Plaine
62280 Saint Martin Les Boulogne
Tél: 0033/08 92 78 80 18

De site

Gecategoriseerd in :, ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.