at 9:42 pm: Gepubliceerd door .

Taverne-restaurant Oud Antwerpen, in Brasschaat, werd in 1885 gebouwd als boswachterhuisje en was indertijd een drankgelegenheid voor de postkoetsen die naar Bergen op Zoom reisden. Een 70-tal jaar later werd het omgevormd tot de eerste manege uit de omgeving en werd het een trekpleister voor toeristen. Uitbreiding drong zich op en daarom werd het winterterras bijgebouwd. Vandaag is Oud Antwerpen een gezellig authentiek restaurant waar je zowel binnen als buiten kan zitten en waar kinderen zich in een heus speeldorp kunnen uitleven!

Voorloper

Het moet ongetwijfeld een van de eerste restaurants van ons land geweest zijn die in 1980 een speeltuin aankochten zodat de ouders rustig konden genieten terwijl de kinderen zich vermaakten. Sindsdien zijn er regelmatig speeltuigen bijgekomen, zodat kinderen van alle leeftijdsgroepen tegenwoordig hun gading vinden in de omheinde speeltuin.

IMG_9222.JPG

Vaste klanten

We komen op een vrijdagmiddag rond halfeen toe in Oud Antwerpen en merken al gauw dat dit een restaurant is met vaste klanten. De dienster begroet deze mensen met een lach en een babbel en ze kiezen hun vaste stek uit, binnen, of op het terras. Deze mensen worden ook op hun wenken bediend, krijgen onmiddellijk de kaart of meer uitleg over de dagschotel. Wij moeten iets langer wachten, maar gelukkig kunnen de kinderen onmiddellijk hun eetlust nog wat opwekken in de speeltuin, die naast het terras ligt, waar we plaatsgenomen hebben. Omdat ik na een kwartier nog steeds geen kaart heb gekregen, interpelleer ik een van de obers, die mij het menu brengt. Uit de opmerkingen van andere klanten (die op kaas wachten voor bij de pasta) maak ik op dat ook zij lang moeten wachten. Hopelijk compenseert het eten en de speeltuin de lange wachttijd…

IMG_9225.JPG

Het menu

Dat dit een kindvriendelijk restaurant is mag al snel blijken uit de kinderkaart. De mogelijkheden zijn: een steak friet (7,40 euro), spaghetti (6,20 euro), ribbetjes (9,50 euro), kindersaté, kip met appelmoes of fishsticks met tartaarsaus (7,20 euro). We opteren voor een spaghetti en kindersaté, terwijl ik ga voor een croque hawai.

Het eten komt al vrij snel op tafel en ziet er goed uit. De spaghetti is toch nog groot voor een kinderportie en er is apart kaas bij. Maar vooral de kindersaté is een schot in de roos. Op een satéstokje zitten 2 gehaktballetjes, een worstje, een loempia en een gefrituurde calamar, daarnaast een salade en frietjes. Eens iets anders dan de gebruikelijke kip met appelmoes! Het eten is ook best lekker, al lonkt de speeltuin natuurlijk voortdurend en popelen de kinderen om weer te mogen gaan spelen.

IMG_9223.JPG

De speeltuin

De speeltuin is behoorlijk groot en loopt op volgens de leeftijd. Langs het terras staan vooral de speeltuigen voor de allerkleinsten: wiebeltuigen, een klein klimrek en kleine glijbanen, ideaal tot de leeftijd van ongeveer 3-4 jaar. Daarna volgen 3 schommels en daarnaast een houten huisje waar je via een ladder kan opklimmen en via een loopbrug toegang geeft tot een grote glijbaan. Dit is eerder iets voor kinderen van 4 tot 7. Iets verder staat een grote boot met loopbrug om op het dek te komen en een glijbaan waarmee je weer naar beneden kan. In het midden van de speeltuin staan een wip, klimtoren en een draaimolen. Hier kan een breder publiek mee spelen. Verspreid staat er nog enkele andere speeltuigen die voor iets grotere kinderen tot 12 jaar zijn en ten slotte is er nog een grote trampoline. Keuze te over, dus, voor een geslaagde namiddag.

IMG_9224.JPG

Praktische info

Oud Antwerpen
Elisalei 55 
2930 Brasschaat 
Tel: 03/664.27.59 of 03/665.10.15

Openingsuren:

Taverne elke dag van 10u tot 24u
Het restaurant is open van 12u00 tot 21u30

Sluitingsdag donderdag

De site

Gecategoriseerd in :, ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.