at 7:52 pm: Gepubliceerd door .

Sus is een mus die in een museum woont. Om het museum wat kleurrijker te maken heeft hij een aantal kunstenaars uitgenodigd. Deze tekenaars maakten prentenboeken voor kinderen, die Sus graag wil laten zien. 

Tentoonstelling op kindermaat

Het Stadsmus stelt werken ten toon van kinderboekillustratoren die werden gekozen uit de deelnemers aan de tweejaarlijkse internationale illustratorenwedstrijd Key Colours.

Omdat kinderboeken uiteraard vooral door kinderen gelezen worden, is Kleurboel een interactieve tentoonstelling op kindermaat. Kinderen kunnen niet alleen de tekeningen bekijken tijdens de tentoonstelling, maar ook naar de verhalen luisteren of zelf een tekening maken. Levensgrote figuren, leesstoelen, prenten op kinderhoogte en een kleurrijke aankleding maken van Kleurboel een verrassende én kindvriendelijke tentoonstelling. En de kinderen mogen er hun favoriete illustratie kiezen. Het winnende boek krijgt de Kleurboelprijs.

De tenoonstelling is voor kinderen van 3 tot 8 jaar en de toegang is gratis.

rikki.jpgRikkidag

Rikki, het bekende konijntje van Guido van Genechten, komt ook naar het museum. Op zondag 28 oktober 2012 kan je luisteren naar Rikki-verhalen, knutselen en spelletjes spelen. Je kan lekker knuffelen met Rikki en met hem op de foto. 

Een leuke middag voor het hele gezin!

Praktische info

De Rikkidag is voor kinderen van 3 tot 8 jaar en vindt plaats op zondag 28 oktober van 14 tot 17 uur. 

Prijs: 2 euro voor kinderen van 3 tot 8 jaar (inclusief spelletjes, 1 drankje en een verrassing).

Reserveren is aangewezen, maar niet noodzakelijk.

Het Stadsmus
Guido Gezellestraat 2
3500 Hasselt 

Tel: 011/23 98 90
Mail: hetstadsmus@hasselt.be

De site

Gecategoriseerd in :, , , ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.