at 4:56 pm: Gepubliceerd door .

Voor de jubileumeditie van het Jeugdfilmfestival, van 9 tot 17 februari hebben de organisatoren een fantastisch filmprogramma samengesteld. 

Brammetje Baas en Dunderklumpen

Op zaterdag 9 februari gaat het festival officieel van start met de avant-première van de Nederlandse film Brammetje Baas van Tamara Bos en Anne van der Heide. Brammetje Baas vertelt het verhaal van energiek Brammetje die een heleboel dingen heel goed kan maar stilzitten hoort daar helaas niet bij. Hoofdacteurtje Coen van Overdam zal bij deze première aanwezig zijn.

Jeugdfilmfestival

Het festival beloofde om te ‘rewinden’ met toppers uit het verleden en doet dat alvast voor de slotvoorstelling met de klassieker Dunderklumpen. Niemand minder dan Toots Thielemans schreef de muziek van deze avontuurlijke kinderfilm. In Dunderklumpen is de hoofdrol voor een dwerg met magische krachten, die nieuwe vriendjes wil. De film is een geslaagde combinatie van live action en animatie. De originele kaskraker uit 1974 wordt nu opnieuw heruitgebracht.

Nieuw festivalcentrum

Het jeugdfilmfestival heeft ook een nieuw festivalcentrum gevonden. Vanaf dit jaar is de uitvalsbasis voor de meeste festiviteiten HET STEEN der wijzen, dat samen met het Jeugdfilmfestival heropent op 9 februari! Je vindt er de festivalkassa, LaboJeff (het gratis audiovisueel laboratorium/medialab van het festival) en er vinden een pak workshops en masterclasses plaats. 

Cinema Cartoon’s

En het festival keert ook terug naar haar roots: Cinema Cartoon’s. Het hart van het festival, de Europese competitie van nooit eerder vertoonde kinder- en jeugdfilms, vindt er onderdak. De films worden er beoordeeld door een kinder- en volwassenjury én het publiek natuurlijk. Ook worden er kleuterfilms en andere leuke voorstellingen gepland. 

Speciaal voor haar 25ste verjaardag vertoont het festival een 25 min. durende reeks van het legendarische tv programma Tik Tak . Een nieuwe generatie kijkertjes vanaf 2,5 jaar kan komen genieten aan de jubileumprijs van 2,5 euro. De jongerensectie ‘Cut the Crap’ blijft in Cinema Zuid. Speciale voorstellingen vinden plaats in het Ecohuis maar evengoed in Cultuurcentrum Rix Deurne.

Jeugdfilmfestival

In Brugge kan je naar goede gewoonte terecht in Cinema Liberty (tevens Festivalcentrum) en Cinema Lumière. 

Ontdek het volledige film- en randprogramma van het festival op http://www.jeugdfilmfestival.be

Gecategoriseerd in :, , , ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.