at 8:05 pm: Gepubliceerd door .

Aangezien het mooie weer ons zelfs in maart nog niet heeft bereikt en de kinderen hun energie ergens kwijt moeten, trokken we deze keer naar Nijvel om er een nieuwe binnenspeeltuin te ontdekken…

Nijvel

Nijvel ligt op zo’n 35 km van Brussel, in de richting van Halle. De GPS brengt ons niet op de juiste bestemming, maar door even verder te rijden in de richting van de winkelzone, herkennen we gelukkig het logo en vinden het gebouw achteraan de parking, achter Déli Traiteur en naast Poils et Plumes.

De speeltuin

Eens binnen moet je eerst betalen aan de zijkant van de toog voor je door de deurtjes mag. De inkom is vrij duur: 8,50 euro per kind (vanaf 1 jaar), ouders betalen naar goede gewoonte niet. Een 10-beurtenkaart kost 65 euro.

Vervolgens kom je in het cafetariagedeelte terecht waar tafels en stoelen staan en die het midden van de speeltuin vormen, van waaruit ouders hun spruiten in het oog kunnen houden.

IMG_9997.JPG

De hele speeltuin, met klimrekken, ballenbad, 4 glijbanen, trampolines en sleebaan ligt tegen de achterzijde van het gebouw en de kinderen blijven op deze manier altijd in dezelfde ruimte, zodat je op je gemak iets kan drinken of lezen. Er is overigens gratis wifi voor ouders die eventueel willen werken op de laptop. 

IMG_9994.JPG

Voor de kleinsten is er een aparte, kleinere speeltuin met ballenbad, glijbaan en psychomotorisch parcours. 

Daarnaast zijn er ook 3 toiletten, met een nurseryroom waar je baby’s kan verversen. Een nadeel: de toiletten zijn niet zo goed verlicht. 

IMG_9976.JPG IMG_9978.JPG

Cafetaria

In de cafetaria staan voldoende tafels en stoelen en het is er redelijk rustig. Er is ook een lounge gedeelte naast de uitgang. De prijzen zijn aan de hoge kant, maar je kan wel 1l water in een karaf kopen voor 2,5 euro. Als eten is er pizza (2,50 euro voor 1 stuk), pasta of croque monsieur. Het eten is lekker.

Feestjes en stages

Uiteraard kan je bij Le Repaire des Arsouilles ook verjaardagsfeestjes geven. Daarvoor zijn er 4 zaaltjes voorzien. De naam van de jarige wordt aan de ingang op een bordje geschreven en wanneer het tijd is om aan de taart te beginnen wordt een liedje gespeeld dat de vriendjes van de jarige uitnodigt aan tafel te komen. Prijs: 12 euro per kind voor een feestje van 2 uur. 

IMG_9996.JPG

Tijdens de vakantieperiodes vinden er ook stages plaats voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Voor Pasen bijvoorbeeld kunnen kinderen er een week terecht tussen 8u en 17u, per dag kost dit 20 euro of 85 euro voor de hele week.

Onze mening

Het is er netjes en veilig, maar te duur voor de grootte van de speeltuin (650m²). Kinderen kunnen niet naar buiten zonder volwassenen, want je moet eerst op een hoge knop drukken om erbij te kunnen, wat een pluspunt is. Er is niet teveel lawaai als je tegen het middaguur aankomt, maar met 4 feestjes is het redelijk rumoerig.

Praktische info

Le Repaire des Arsouilles
Chaussée de Namur 59
1400 Nivelles

De site: http://www.lerepairedesarsouilles.net

Gecategoriseerd in :, , ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.