at 8:38 pm: Gepubliceerd door .

Elk jaar worden ouders en opvoedingsfiguren in de bloemen gezet tijdens de Week van de Opvoeding. Ook in 2013 gaat de Week van de Opvoeding door van 16 tot en met 23 mei. Dit keer met als thema ‘Opvoeden natuurlijk!’.

week_van_de_opvoeding_2013_-_web.jpg

Week van de Opvoeding

Omdat kinderen opvoeden een belangrijke taak is – en ook niet altijd even gemakkelijk – wordt tijdens die week opvoeden positief in de kijker geplaatst. De Week van de Opvoeding promoot positieve opvoedingsstijlen, wil opvoeden zichtbaar en bespreekbaar maken en het aanbod opvoedingsondersteuning beter bekend maken.

Er worden tijdens deze week tal van activiteiten georganiseerd voor ouders en opvoedingsondersteuners: speeldagen, picknickmomenten, informatiebijeenkomsten, opendeurdagen, toneelvoorstellingen,… en zoveel meer. Je vindt alle activiteiten in jouw buurt op de kalender van www.weekvandeopvoeding.be.

Opvoeden natuurlijk!

Het thema van de Week van de Opvoeding 2013 is ‘Opvoeden natuurlijk’. Hierbij wordt benadrukt dat opvoeden een natuurlijk proces is en dat opvoeden ‘gewoon’ mag blijven. Dat betekent natuurlijk niet dat het opvoeden van kinderen altijd gemakkelijk is – het moeilijke hoort er ook bij – maar dat je als ouder best wel mag luisteren naar je buikgevoel.

‘Opvoeden natuurlijk!’ verwijst natuurlijk ook naar respect voor de natuur. Zorg dragen voor het milieu draagt bij tot een kindvriendelijke omgeving en is bouwen aan een leefomgeving voor de toekomst van onze kinderen.

Openingsmoment 16 mei

Op 16 mei 2013 wordt de Week van de Opvoeding, feestelijk geopend in de Opvoedingswinkel Brussel met de steun van Prinses Mathilde.

Tijdens het Openingsmoment wordt de vernieuwde website Groeimee.be voorgesteld en wordt de reizende tentoonstelling ‘Opvoeden Samen Aanpakken’ in première geopend.

 

Gecategoriseerd in :, , , , , , ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.