at 7:55 am: Gepubliceerd door .

In het kader van het pretparkarrangement dat we boekten bij TravelBird.be (zie recensie over Toverland) verbleven we in het viersterren Best Western Hotel Nobis in Asten, op zo’n 20 km van het attractiepark. En dat we tevreden waren, is het minste wat we kunnen zeggen…

Het hotel

Het hotel is gelegen naast de autosnelweg, is makkelijk bereikbaar en heeft een grote parking. Het beschikt over een binnenzwembad en fitnessruimte (die al om 7u opent en pas om 23u sluit), sauna en solarium en moderne kamers die ruim en comfortabel zijn ingericht. Wij sliepen met 4 personen in een kamer (3 personen plus extra bed) en dat was geen probleem. De matrassen hadden harder mogen zijn, maar dat is uiteraard een persoonlijke voorkeur.

DSCN0017.JPG

De badkamer was groot en beschikte over zowel een bad als een douche, een haardroger, douchegel, voldoende handdoeken en een toilet. De kamer zelf had verder nog een grote kast, tv en een waterkoker met thee en koffie. In het hotel is ook overal gratis draadloos internet ter beschikking.

DSCN0016.JPG

Brasserie de Stegen

Omdat we pas tegen het avondeten in Asten aankwamen, kozen we voor het zomer driegangenmenu in brasserie ‘de Stegen’ van het hotel.

DSCN0011.JPG

Omwille van de warmte kozen we ervoor in het moderne en gekoelde deel van de brasserie te eten. Terwijl wij op het eten wachten konden de kinderen nog even in de kinderhoek spelen of naar een dvd kijken.

DSCN0012.JPG

Voor het driegangenmenu konden we uit verschillende gerechten (voorgerecht, soep, hoofdgerecht of dessert) kiezen en we gingen voor een brunoise van gesneden tonijn met aardappelsalade, haricôts verts,tomaat, olijf, mozarella en pesto en een opgerolde kalfscarpaccio gevuld met rucola, pijnboompitten en truffelmayonaise.

Zelf nam ik als tussengerecht een Thaise “Tom Kha” soep met garnalenballetjes en bosui, maar deze was zo pikant, dat ik er maar de helft van heb kunnen opeten…

Als hoofdgerecht kozen we voor kalkoentournedos omwikkeld met spek en frisse limoen/sereh saus. Hierbij kwam nog een schotel vol groentjes, frietjes en ovengebakken aardappeltjes.

Het dessert dat mijn man gekozen had was een mini bombe van yoghurt bavarois met witte chocolade, gemarineerde aardbeien en munt. 

De kinderen aten tomatensoep, frikandel met frietjes en appelmoes en als dessert een vanille-ijsje met slagroom.

We hadden absoluut niets aan te merken op het uitstekende 3-gangenmenu. Het was duidelijk dat we in een viersterrenhotel zaten en de prijs/kwaliteitverhouding was absoluut in orde!

Het ontbijtbuffet

Na een deugddoende nacht konden we aanschuiven voor een uitgebreid ontbijtbuffet. Er was keuze uit koffie, thee, melk en drie soorten fruitsap. Daarnaast stonden de verwarmde stolpen opgesteld met de spiegeleieren, omelet, spek en worstjes.

DSCN0001.JPG

Een grote tafel was gedekt met fruit, yoghurt, verschillende soorten ontbijtgranen en muesli en charcuterie.

DSCN0003.JPG

Verder waren er ook koffiekoeken, allerlei brood en broodjes, peperkoek, knäckebröd, muisjes, hagelslag, confituur, chocopasta en uiteraard pindakaas! Keuze te over, dus en allemaal even lekker (behalve de pindakaas, dan, daar heb ik het niet echt op begrepen).

 

DSCN0002.JPG

En toen waren we helemaal klaar om naar Toverland te vertrekken en verlieten we het Best Western Hotel Nobis.

Praktisch info

TravelBird

De site

BEST WESTERN Hotel Nobis Asten
Nobisweg 1
5721 VA Asten

De site

Gecategoriseerd in :, ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.