at 9:29 am: Gepubliceerd door .

Tijdens de Week van het Bos van 13 tot en met 20 oktober wordt iedereen uitgenodigd om in heel Vlaanderen actief deel te nemen aan honderden activiteiten in en over topnatuur. Onder het motto “Supporter voor de natuur” zet het Agentschap voor Natuur en Bos de Europese natuurdoelen in de kijker en roept iedereen op om ze samen waar te maken. 

week_van_het_bos.jpg

Supporter mee voor de natuurdoelen!

Dit jaar staan tijdens de Week van het Bos de Europese natuurdoelen centraal. Voor welke planten- en diersoorten en leefgebieden moeten we bijzondere inspanningen leveren? Wat hebben die soorten nodig om zich thuis te voelen in het landschap? Tijdens de hele week zal je kunnen ontdekken welke resultaten er reeds geboekt zijn en hoe je zelf je steentje kan bijdragen zodat bedreigde diersoorten als de boomkikker, de gladde slang, de hamster en het vliegend hert, maar ook hele habitats zoals heides en bossen, binnenkort weer in topvorm zijn.

Via de activiteitenkalender op www.weekvanhetbos.be vind je alle activiteiten in jouw buurt.

Wout de bosreporter

De centrale held van de campagne is Wout de bosreporter. Hij is de opperfan en zoekt via Facebook nog extra supporters voor de natuur. Als fan van de natuur sinds zijn prille jeugd zal Wout tijdens de hele duur van de campagne het publiek via leuke filmpjes en berichten op zijn Facebook-pagina wegwijs maken in onze topnatuur dichtbij, de activiteiten van de Week van het Bos promoten en tips geven hoe je zelf de natuur kan helpen.  

Samen naar 2020

In heel Europa worden grote inspanningen geleverd voor soorten en habitats die een bijzonder belang hebben vanwege hun zeldzaamheid en kwetsbaarheid. Dat initiatief heet Natura 2000. In 2050 moeten alle doelen bereikt zijn en tegen 2020 moeten we al een heel eind op weg zijn. Hoe ver we in Vlaanderen staan kom je te weten tijdens de Week van het Bos. Op het terrein worden mooie resultaten geboekt. Tijd om die met eigen ogen te bekijken!

Gecategoriseerd in :, , , , , ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.