at 7:21 pm: Gepubliceerd door .

De Centrale is een intercultureel centrum in Gent dat inzet op creatie en presentatie van muziek die refereert aan de diversiteit van de stedelijke bevolking. 

De Centrale is een organisator van (podium)kunsten, een open huis dat de artistieke expressies die voortspruiten uit de culturele diversiteit in Gent, Vlaanderen en Brussel een podium biedt, deze expressies uit de verborgenheid haalt maar tevens de erkenning en waardering ervan onderbouwt voor ruimere publieken en zo mee bruggen slaat binnen en tussen de diverse gemeenschappen. 

Kortom, de Centrale is een boeiende cultuur- en ontmoetingsplek en bovenal een warm en bruisend nest met veel aandacht voor de kracht van diversiteit. 

Zij beschikken eveneens over een kinderprogramma waarin elke maand nieuwe maand nieuwe voorstellingen aan bod komen.

Woensdag 21/01/2015 – 14:30 

Alles Kids | Kelderzaal, Ham 127, Gent

BLIK

Kindertheater Djo-Art (6+)

De toeschouwers maken kennis met de Afrikaanse verteller Taliyo Tallatè die helemaal vanuit Guinée naar Nederland is gevlucht..  Taliyo heeft Guinée moeten ontvluchten omdat hij daar een verhaal had verteld.  Een verhaal dat geheim moest blijven. Tijdens zijn verhalen neemt Taliyo iedereen mee op avontuur in zijn geboorteland. Bij de verhaaltjes maakt Taliyo kleine decors die hij al vertellend uit oude blikjes knipt. De voorstellingen van Jeugdtheater Djo-Art draaien om de Afrikaanse vertelcultuur. Acteur en verteller Alpha Omar Barry en artistiek/zakelijk leider Stefan van Hees willen met hun voorstellingen meer begrip kweken voor culturele verschillen in onze samenleving. ‘Blik’ wordt gespeeld door Alpha Omar Barry (Guinée, 1981), ook bekend als één van de vier comedians van de succesvolle nederlandse serie ‘Comedy at Work’.  Blik is een bijzondere voorstelling die door de ogen van een kind kijkt naar verschillende culturen.

vvk € 5,00 (UitPas € 2,00) | adk € 8 (UitPas € 5,00) | kansentarief = € 1,60

– 18 j. = € 2,00

Woensdag 18/02/2015 – 14:30*

Alles Kids | Turbinezaal

VLINDERS

EEN CHINESE LOVE STORY (6+)

Een liefdesverhaal naar oude Chinese legende – Poppentheater met percussie

In de traditionele Chinese maatschappij mochten meisjes niet naar school gaan. Ze moeten alleen thuis blijven om te borduren, te koken, het huishouden te doen en voor hun familie te zorgen. Daarna worden ze uitgehuwelijkt aan een man. De jonge , avontuurlijke en vrolijke Zhu Ying-tai verzet zich tegen deze traditie en verkleed zich in het schooluniform van haar vader en trekt stiekem op avontuur naar de stad. Als jongeman kan ze studeren en verandert ze de school in haar speeltuin! Op een dag ontdekt haar beste vriend Leung Shan-bo de waarheid

Vertaald en geïnterpreteerd door Belgische poppenspeelster en kunstenaar Lize Verlooy en de internationale percussiegroep The Bracket Percussion (Adilia Yip (Hong Kong), Ricardo Lievano (Latijns-Amerika) en Ilya Dynov (België)) krijgt het bekende traditionele Chinese verhaal “Vlinders” een nieuw leven. Met het script van de Belgisch schrijver Lander Cornelis en het innovatieve arrangement van The Bracket Percussion en componist Nikos Betti ontdekken we langzaam de romance van dit mooie Chinese verhaal.

vvk € 5,00 (UitPas € 2,00) | adk € 8 (UitPas € 5,00) | – 18 = € 2,00 | kansentarief € 1,60

 

Meer info op De Centrale

Gecategoriseerd in :,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.