at 3:32 pm: Gepubliceerd door .

Er was eens een elf die in het Fluisterbos woonde. Ze heette Fien en ze hield van toveren. Alle kabouters, trollen en turfjes uit het bos kenden haar, want Fien was een lieve elf en toverde alleen maar leuke dingen. Op een koude herfstavond kroop Fien, zoals altijd na een lange dag, in haar elfenbedje. Tussen haar gordijntjes zag ze buiten enkele heldere sterren fonkelen. “Dat wordt beslist een koude nacht,” mompelde ze en trok de dekens tot aan haar kin. Ze rolde zich tot een balletje en probeerde zo in te slapen…

wildertse duintjes,essen,turfje in het fluisterbos,natuur

Spannend wandelavontuur

Dit stukje uit het sprookje van Turfje in het Fluisterbos van Marleen Peeters kunnen kinderen van 3 tot 7 jaar op een interactieve manier ontdekken door een speelse wandeling in de Wildertse duintjes te Essen. De vertelling duurt 1u 30 min. De kinderen worden ontvangen door elfje Fien. Samen met haar gaan ze op zoek naar de verloren toverkracht in het prachtige bos van Wildert. Onderweg ontmoeten ze verschillende bosfiguren, zingen ze het elfenlied en mogen ze leuke opdrachten uitvoeren. Zo ontdekken de kinderen de kracht van turf en beleven ze een spannend wandelavontuur in de natuur!

Turfje in het fluisterbos is een realisatie naar het creatieve idee van Marleen Peeters, drijvende kracht achter dit verhaal, zelf kleuterjuf en één van de elfengidsen. Samen met Johan Desseyn en Hans De Ridder kwam dit project tot stand. Johan is een kunstenaar en de bedenker van Turfje en Hans De Ridder stond in voor de technische realisatie. Vandaag denkt Marleen Peeters al aan het uitschrijven van een nieuw verhaal en de uitwerking van een tweede vertelling.

De eerste en officiële sprookjeswandeling werd op vrijdag 5 juni 2015 officieel geopend door de burgemeester van Essen, Gaston Van Tichelt in het bos Wildertse Duintjes te Essen.

Pratische informatie

Kom je ook meehelpen samen met de elfje Fien, de Trol en Turfje? Om deel te nemen aan dit spannende avontuur, informeer je bij De Tasberg of er plaats is op volgende zondagen: 12 juli, 9 augustus, 13 september en 11 oktober, steeds om 14 uur. 

De prijs is 3.50 euro per kind (volwassenen gratis).

Voor een ganse dag spelplezier kan dit gecombineerd worden met speeltuin: De Bosrust, Kleine Horendonk 8 te Essen.

Ook voor verjaardagsfeestjes kan elfje Fien gereserveerd worden. Dit voor een groep van max. 20 kinderen. 50 euro per groep.

Locatie

Wildertse Duintjes
2910 Essen

Meer info op de site van Toerisme Essen

Gecategoriseerd in :, , ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.