at 10:35 am: Gepubliceerd door .

In het kader van het Internationaal Jaar van het Licht 2015, organiseert het Atomium samen met de Vrije Universiteit Brussel de tentoonstelling ‘ID#2015: Discover the power of light’. Alle aspecten van licht en lichttechnologie worden gepresenteerd.

atomium-bex-ID2015-header_tn.png

Speciale effecten en animaties

Bezoekers van deze belevenistentoonstelling ontdekken hoe belangrijk licht is voor het leven op aarde. Alle facetten van licht en lichttechnologie komen aan bod. 

Verschillende aspecten van licht en lichttechnologieën worden op de tentoonstelling in het Atomium geïllustreerd tijdens een spektakel vol met speciale effecten en animaties in een 360° projectie. De bezoekers worden ondergedompeld in de fascinerende wereld van licht. 

Van de illustrator Frank R. Paul, die al in de jaren 20 voorspelde welke evolutie licht zou doormaken, worden er sciencefiction tekeningen getoond.

Door de ogen van een dier

Niet alle wezens zien de wereld op dezelfde manier. Slangen kunnen bijvoorbeeld in het infrarood zien. Vliegen hebben facetogen. Vissen hebben bolvormige ooglenzen en honden zien niet alle kleuren die mensen wel zien. In het Atomium kan de bezoeker zelf ervaren hoe deze dieren hun omgeving zien. 

Praktische informatie

ID#2015 vindt plaats van 4 juni 2015 tot 18 oktober 2015 en is alle dagen open van 10u tot 18u (de kassa sluit om 17u30). De prijs van het bezoek aan de tentoonstelling is inbegrepen in de prijs. 

Meer info op de site van Het Atomium

Gecategoriseerd in :, , ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.