at 10:59 am: Gepubliceerd door .

Naar jaarlijkse traditie ademt de ZOO op 20 en 21 juli een romantische Belle Epoque-sfeer uit. Gestart naar aanleiding van de 170ste verjaardag van de dierentuin wordt dit succesvolle evenement een weerkerend feest. Kom mee picknicken in stijl. Trek je mooiste Belle Epoque-kledij aan en flaneer door ZOO Antwerpen. Kidswelkom mag 4 tickets weggeven!

banner BE 320x100_1.png

Anno 19de eeuw

Deze dagen flaneer je in historische klederdracht langs de gebouwen in de ZOO uit die tijd. Het Vogelgebouw, de Egyptische Tempel, het Aquarium, allemaal bouwkundige parels uit het begin van de 19de eeuw. Ontmoet sprekende voorbeelden van deze tijdsgeest: een fietser op een vélocipède met groot voorwiel, een fotograaf met zijn driepoot en talloze dames en heren met de typerende zomerparasols, hoeden, elegante wandelstokken en lange handschoenen. Kanten krulletjes en frutseltjes bij de vleet.

BelleEpoque2015fotolink%20(8).jpgBrood & spelen

Ook zonder je te verkleden, kan je trouwens genieten van (en vooral je vergapen aan) al deze nostalgie. Geniet van mooie muziek, optredens en dansles. De jongeren vinden hun amusement in spelletjes als petanque, bakschieten, hoepels en steltlopen. Boetseren of laten grimeren? Ook superleuk, vooral met een suikerspin of ijsje als tussendoortje. Smulpapen verlekkeren zich verder aan een heerlijke barbecue, cava, slaatjes en andere heerlijkheden.

Dresscode

Vrouwen dragen uitbundige bloezen in lichte kleuren en lange rokken. Parasols, handschoenen, hoeden, of broches zijn een must. Mannen zie je in kostuum met wit hemd en gilet, jongens dragen bretellen en meisjes jurkjes met witte sokjes in schattige schoentjes. Misschien heb jij ook nog wel iets op zolder liggen?

Foto Luc Monsaert

172ste verjaardag

ZOO Antwerpen werd opgericht in 1843 door Jan Frans Loos, schepen en later burgemeester van Antwerpen. De dierentuin groeide in de loop der jaren uit tot een oase van exotisme en verwondering met meer dan 5 000 dieren. Anno 2015 brengt ZOO Antwerpen je dichter bij de dieren met onder andere een Vlindertuin, een spectaculair rifaquarium, een koppeltje koala’s en de zwartvoetpinguïns.

Tickets

Tickets voor de Belle Epoque picknick kosten:

Kinderen (3 t/m 17), 60+    €17,50
Volwassenen                     €22,50

Praktische info vind je op http://www.zooantwerpen.be/belle-epoque

Wedstrijd

Maar Kidswelkom mag 1 gezin op 20 of 21 juli gratis naar de ZOO sturen! Beantwoord volgende vraag: Voor de hoeveelste keer organiseert ZOO Antwerpen de Belle Epoque picknick? Stuur een mailtje naar kidswelkom@gmail.com met je naam en adres. Deze wedstrijd loopt van 7 tem 14 juli middernacht. Een onschuldige hand zal de winnaar aanduiden. Deze krijgt de tickets thuis bezorgd. Veel succes!

 

Gecategoriseerd in :, , , ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

1 reactie