at 8:23 am: Gepubliceerd door .

De zomervakantie is het uitgelezen moment om een Plopsapark te bezoeken en daar is deze zomer weer heel wat te beleven! Een overzicht!

Plopsaland De Panne: het meest bezochte pretpark van België!
Het grootste pretpark van België blaast dit jaar vijftien kaarsjes uit! Vier mee met de feestelijke verjaardagsparade door het park en bewonder de totale make-over van het Kermisplein van Samson & Gert. 50 magische attracties voor jong en oud en liveshows met alle Studio 100-artiesten maken het feest helemaal compleet!

Samson & Gert zijn er al bij van in het prille begin en kunnen ook deze zomer natuurlijk niet ontbreken in Plopsaland De Panne. Ze vieren elke weekdag vanaf 20 juli tot en met 21 augustus hun 25-jarig bestaan met een spetterende Zomershow.

plopsa

Gedurende deze 5 weken kunnen bezoekers op weekdagen ook Kabouter Klus ontmoeten tijdens een meet & greet. Op zondag geeft hij zijn Klus Show in het Plopsa Theater.

Maar ook recentere Studio 100-figuren vinden hun weg naar Plopsaland De Panne. Elke zondag vanaf 19 juli tot en met 30 augustus bundelen de meiden van Prinsessia en de stoere helden van Ghost Rockers hun krachten voor een spetterende show.

Vanaf 18 juli kan Plopsaland De Panne elke zaterdag na zonsondergang bewonderd worden. Op deze dagen verlengt het themapark z’n openingsuren tot 22u30 voor haar gethematiseerde nocturnes. Bezoekers worden afwisselend ondergedompeld in de Franse of Braziliaanse cultuur, of kunnen hun beste danspasjes bovenhalen op de zwoele muziek van de Gipsy K!ngs. Elke nocturne wordt afgesloten met een spectaculair vuurwerk.

plopsa

Daarnaast kunnen alle bezoekers ook genieten van de vele dagelijkse shows in de parken. Maya en haar vriendjes zijn aanwezig met een gloednieuwe show in Plopsaland De Panne, Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Coo.
 
Plopsa Indoor Hasselt: buitengewoon veel binnenpret!                                                     
Weer of geen weer? Kleine avonturiers tussen 2 en 8 jaar en hun ouders komen áltijd oren en ogen te kort op de 25 attracties van Plopsa Indoor Hasselt! Laat je betoveren door de Bumba Show en trek op verkenning in Maya’s Wereld. Voel de kriebels in je buik op de Wickie Coaster en scheep in voor het avontuur met Piet Piraat op De Scheve Schuit. Bij mooi weer amuseer je je buiten te pletter met De Dansende Fonteinen en het K3 Verkeerspark.
 
Plopsaqua De Panne: Het coolste waterpark van België!
Welkom in het allereerste waterpretpark van Plopsa, dat zopas de deuren opende naast Plopsaland De Panne! Wickie de Viking neemt je mee op een gloednieuw avontuur in een magisch sneeuwlandschap, met adembenemende attracties zoals de wonderlijke wildwaterrivier en de Vikingboot van Halvar. En welke waterrat durft een ritje aan op de spectaculaire Sky Drop, met zijn 19 meter de hoogste glijbaan van België?
 
Plopsa Coo: een waterval van plezier!                                                                                 
In het prachtige natuurdecor van de Amblève-vallei in de Ardennen, vlak bij de beroemde watervallen van Coo, liggen meer dan 20 avontuurlijke attracties voor de hele familie op je te wachten. De Mega Mindy Flyer laat je zweven tussen de wolken en met Vicky The Ride schuim je door de woeste baren. Mis zeker ook de gloednieuwe Dino Splash niet, een spannende attractie vol waterpret met drie glijbanen langs machtige dinosaurussen en een reusachtige vulkaan!

In het park Plopsa Coo worden er eveneens verschillende nocturnes georganiseerd. Deze vinden vanaf 22 juli elke woensdag tijdens de zomervakantie plaats. Het park blijft op deze dagen langer open. Naast Plopsaland De Panne, vereren de Gipsy K!ngs ook Plopsa Coo met een bezoekje. Ook hier wordt het park ondergedompeld in afwisselend de Franse en Braziliaanse cultuur. Plopsa Coo, gelegen in de Amblève vallei, vormt een perfect decor voor het magische vuurwerkspektakel waarmee elke nocturne wordt afgesloten. De vuurpijlen worden afgeschoten met de magische watervallen van Coo op de achtergrond.
 
Plopsa Indoor Coevorden: het mooiste indoorpretpark van Nederland!
Plopsa Indoor Coevorden blaast vijf kaarsjes uit! Het mooiste indoorpretpark van Nederland neemt je kids tussen 2 en 8 jaar mee op hun eerste grote avontuur. Laat je betoveren door de Bumba-show en 25 andere binnen- en buitenattracties. Draai heen en weer op de mysterieuze Anubis, dans mee met K3 en scheer met Wickie langs ruige rotsen. Dit jaar zijn voor het eerst ook de kleurrijke prinsessen van Prinsessia present!

Overzicht evenementen

Plopsaland De Panne:
 
Klus Show
Kabouter Klus vliegt er deze zomer weer in met een spetterende show op de kiosk van Plopsaland! Oefen alvast de leukste Plop-liedjes!
25 juli en 1, 8, 22 & 24 t/m 29, 31 augustus 2015
 
Prinsessia & Ghost Rockers
Tijdens de zomervakantie is er voor ieders wat wils! Ben jij meer van de stoere rockmuziek?  Geniet dan van een daverend liveoptreden van Ghost Rockers! Hou je meer van de lieve en kleurrijke prinsessen van Prinsessia?  Trek dan je mooiste prinsessenjurk aan en zing mee met je favoriete hits! Dit muzikale spektakel mag je niet missen!
26 juli en 2, 9, 16, 23, 30 augustus 2015      
 
Samson & Gert Zomershow
Samson & Gert bestaan dit jaar 25 jaar! Dit laten de twee vrienden natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. In een spetterende Samson & Gert Zomershow beleven ze samen met De Burgemeester een spannend avonturen rondom hun 25-jarig bestaan. De fantastische show wordt begeleid door een live orkest. Ben je klaar voor alle leuke liedjes, dansjes en andere dolle fratsen?
Dit evenement loopt enkel tijdens de weekdagen: 24, 27, 28, 29, 30, 31 juli en 3, 4, 5, 6, 7, 10, 11, 12, 13, 14, 17, 18, 19, 20, 21 augustus
 
Franse Nocturnes
Geniet van de zwoele Zuid-Franse sfeer met leuke muziek, streekproducten en een spetterend vuurwerk!
15 augustus
 
Nocturnes met Gipsy K!ngs
Zin in een dansje? Kom dan zeker deze zwoele nocturnes bezoeken! Geniet van het zwoele optreden van de Gipsy K!ngs die de Cubaanse Rumba en de Spaanse flamenco laten samensmelten. Trek je dansschoenen aan en laat je zwoele moves zien! Het optreden wordt afgesloten met een spetterend vuurwerk!
8, 22 augustus.
 
Nocturnes: Viva Brazil
Speciaal uit Rio komen de beste dansers & danseressen van het Braziliaanse Carnaval naar Plopsaland voor de Nocturnes Viva Brazil! Na de middag breekt het feest los en kan iedereen genieten van zuiderse muziek en fantastische optredens!

Plopsaland is op deze dagen bovendien extra lang open om na de grote finalesamba op het Dorpsplein af te sluiten met een spetterend vuurwerk! Olé!
1 & 29 augustus
 
Plopsa Coo:
 
Maya Show
Bzzzzzz… Maya en haar vriendjes zijn op weg naar Plopsa Coo om dolle avonturen te beleven! Gedurende de hele zomervakantie zijn Maya, Flip & Willie te zien in een te gekke show! Laat je onderdompelen in haar wondermooie natuurwereld.
Tot en met 31 juli en van 1 t/m 31 augustus
 
Avondnocturnes: Franse Avonden
Geniet van de zwoele Zuid-Franse sfeer met leuke muziek, streekproducten en een spetterend vuurwerk!
12 augustus
 
Avondnocturnes: Viva Brazil
Speciaal uit Rio komen de beste dansers & danseressen van het Braziliaanse Carnaval naar Plopsa Coo voor de Nocturnes Viva Brazil! Na de middag breekt het feest los en kan iedereen genieten van zuiderse muziek en fantastische optredens!
Plopsa Coo blijft extra lang open om na de grote finalesamba aan de watervallen af te sluiten met een spetterend vuurwerk! Olé!
29 juli & 26 augustus
 
Nocturnes met G!psy Kings
Zin in een dansje? Kom dan zeker deze zwoele nocturnes bezoeken! Geniet van het zwoele optreden van de Gipsy K!ngs die de Cubaanse Rumba en de Spaanse flamenco laten samensmelten. Trek je dansschoenen aan en laat je zwoele moves zien! Het optreden wordt afgesloten met een spetterend vuurwerk!
5 & 19 augustus  

Gecategoriseerd in :, , , , , , ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.