at 5:29 pm: Gepubliceerd door .

Onder de noemer Born in Antwerp zal de stad Antwerpen vanaf vandaag, 22 april, tot 2 oktober 2016 initiatieven organiseren en ondersteunen die bijdragen tot de aantrekkingskracht van Antwerpen als broedplaats en thuishaven voor creatief talent. Het Hoofdkwartier van Born in Antwerp wordt daarvoor de allesomvattende uitvalsbasis. Dit weekend staan onder andere een workshop zeefdrukken, een luistersessie met Kabouter Korsakov en een workshop De Wilde Zwanen op het programma.

Born in Antwerp, workshop, zeefrdukken, luistersessie

Openingsweekend

In dit openingsweekend staat er een aantal leuke dingen gepland voor de kinderen, met op zaterdag:

12u00 – 18u00: Workshop zeefdrukken op een totebag of op textiel (zelf mee te brengen) door Ctrl + Copy. Je mag ter plaatse aanmelden.

14u30 – 15u00: Luistersessie Kabouter Korsakov door Het Geluidshuis (leeftijd 5+)

Na een korte intro door het Geluidshuis start het eerste avontuur van Kabouter Korsakov. Hierin kom je te weten hoe en waar kabouters écht leven. Maar door een stom misverstand verlaat Kabouter Korsakov zijn geliefde kabouterdorp … Tijdens de beluistering worden beelden uit het boek geprojecteerd. Na de beluistering worden er nog een aantal vragen gesteld, krijgen alle kinderen een CD’tje waar o.a. het themalied van Kabouter Korsakov op staat en is er mogelijkheid tot aankoop van een boek.
 
Inschrijven is verplicht (max. 50) via deze link.

15u30 – 17u00: Workshop De Wilde Zwanen door Het Geluidshuis (leeftijd 8+)

In deze workshop krijgen de kinderen het verhaal van De Wilde Zwanen te horen aan de hand van audiofragmenten en vertelstukjes en te zien via Kamishibai. Bij bepaalde fragmenten hoort een taal-, knutsel-, of doe-opdracht. Na de workshop krijgen alle deelnemers een CD’tje met fragmenten van onze hoorspelen en is er mogelijkheid tot aankoop van het boek.

Inschrijven is verplicht (min. 12 – max. 25) via deze link

Praktische info

Locatie Hoofdkwartier van Born in Antwerp:
Kattendijkdok-Oostkaai 21
2000 Antwerpen

Goed om weten: omwille van de werken bereik je het Hoofdkwartier best te voet, met de fiets of het openbaar vervoer. 

Het volledige programma van het hoofdkwartier kan je hier raadplegen: www.borninantwerp.be

Gecategoriseerd in :, ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.