at 8:48 am: Gepubliceerd door .
De Vendée is een regio met een overvloed aan zonneschijn, lange zandstranden en kleine haventjes vol charme. Voor zowel jong als oud is er heel wat te doen. Hebben jij en je gezin voor deze zomer vakantie geboekt in de Vendée ? Lees dan onze 7 tips voor een avontuurlijke gezinsvakantie…
 
La Vendée
 
La Vendée ligt aan de Franse Atlantische kust en maakt deel uit van de regio Pays de la Loire. De toeristische sterktepunten van deze unieke vakantiebestemming zijn de lange zandstranden en de prachtige eilanden. Het lichtglooiende binnenland is een paradijs voor fietsers die op hun reisroute kennismaken met architecturale juweeltjes en waardevol erfgoed. Voor de liefhebbers van watersport is La Vendée een trekpleister van formaat, alsook voor zij die zich aangetrokken voelen tot magische, onbekende en verdoken plekjes. La Vendée is een fantastisch ontspanningsgebied, gezegend met zeer veel uren zon.
 
1. Volg het spannende verhaal van ‘De Laatste Panache’ in Puy de Fou
Puy du Fou, verkozen tot ‘beste park ter wereld’, biedt tal van spectaculaire voorstellingen en avonturen voor het hele gezin. Tien jaar na de inhuldiging van ‘De Musketier van Richelieu’ wordt ‘De Laatste Panache’ de zesde niet te missen grote voorstelling van dit themapark. ‘De Laatste Panache’ vertelt over het roemrijke lot van een Franse marineofficier. Het leven van deze held van de Amerikaanse onafhankelijkheidsoorlog neemt in 1793 een onverwachte wending tijdens een ultiem gevecht voor de vrijheid! Dit project breekt alle records van Puy du Fou: 2.500 zitplaatsen, een draaiende tribune om de gezichtshoek te veranderen naar het land of de zee en een unieke mise-en-scène, die je compleet van de wijs brengt! KidsWelkom gaat dit park in juli testen, jullie lezen er dus zeker meer over!
 

vendée,frankrijk,puy du fou,o'gliss parc,kasteel van de avonturiers,camping,la pomme de pin,le paradis,noirmoutier,passage du gois,marais poitevin

 2. Beleef dolle pret in een van de grootste waterparken van Europa
Het O’Gliss Parc opent dit seizoen voor de allereerste keer zijn deuren. Het wordt een van de grootste waterparken van Europa! Er zijn wilde rivieren en glijbanen, een zwembad met golven, een zone waar kinderen koning zijn, … Kortom, dolle pret in een ontspannende omgeving vol mediterrane planten. 
 
3. Waag je aan een avonturenparcours op het Kasteel van de Avonturiers
Dit attractiepark vol raadsels en geschiedenis ligt op het domein van een echt geklasseerd renaissancekasteel in Avrillé. Hier kunnen jong en oud hun hartje ophalen: een raadselparcours, digitaal interactief spel, een bezoek aan het historisch kasteel, springkastelen of wandeling in het bos. En niet te vergeten de nieuwe topattractie van 2016: de Piratenschat. 
 
4. Glamping vlak bij het strand
De 4-sterrencamping ‘La Pomme de Pin’ (in Saint Hilaire de Riez) leent zich uitstekend voor een kampeervakantie in alle luxe. Je hebt keuze uit de lodgetent op palen met een adembenemend zicht op het woud, de duinen en de oceaan, of verkies je de ruime, comfortabele cottage Taos, met een suite voor de ouders en een eigen wasruimte. Een ander origineel adres is ‘Le Paradis’ (in Talmont Saint Hilaire). Gasten logeren er in gezellige, speelse ‘Coco sweet’ lodges, met een uniek design, of in ‘Maori’ lodges, waar je in direct contact staat met de natuur, zonder aan comfort te moeten inboeten. Door de openingen kijk je recht naar de hemel, de boomtoppen en de sterren!

 
5. Ga op schattenjacht op Noirmoutier
Stap op een fiets en trek op avontuur op dit prachtige eiland in de Atlantische Oceaan. Tijdens de schattenjacht, geïnspireerd op de verhalen en legendes van Noirmoutier, volg je de voetsporen van de legendeverteller. Plezier voor jong en oud.
 
vendée,frankrijk,puy du fou,o'gliss parc,kasteel van de avonturiers,camping,la pomme de pin,le paradis,noirmoutier,passage du gois,marais poitevin
 
6. Verzamel lekkers uit de zee aan de Passage du Gois
Aan de Passage du Gois kun je bij laagwater te voet naar het eiland Noirmoutier stappen. Een leuke plek om met het hele gezin plezier te beleven. Je hebt alleen maar een emmertje nodig. Bij laagtij kan je hier zomaar allerlei schelpdieren oproepen, zoals kokkels en alikruiken. Nadien kun je ze naar eigen smaak klaarmaken: rauw of gekookt, natuur of met een beetje look, room en peterselie.
  
7. Verken het moerasgebied Marais Poitevin in een bootje
Ofwel met een gids-schipper, ofwel in alle vrijheid, alleen aan het roer! Aan jou de keuze. In elk geval zal je de rijke fauna en flora van Marais Poitevin ontdekken: reigers, zwanen, reeën, beverratten, kikkers, … Tip: vertrek bij voorkeur in de vroege ochtend of in de late namiddag, wanneer het licht mooier is en het moeras er rustiger bij ligt.
 
Voor meer informatie: www.vendee-tourisme.com

Gecategoriseerd in :,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.