at 8:56 am: Gepubliceerd door .

 

Dat een luchthaven veel meer kan zijn dan een vertrek- en een aankomsthal kun je het best op Schiphol ervaren. De mogelijkheden van zaken je die kunt zien, beleven en proeven zijn enorm. We sommen enkele van de leukste en gekste activiteiten op, waarvan je misschien niet eens wist dat ze bestonden, maar die wel eens van pas kunnen komen als je deze zomer met het vliegtuig vanuit Nederland vertrekt.

Vóór de paspoortcontrole

– Iets heel apart en super boeiend voor kinderen is de ‘Schiphol behind the scenes tour’. Met een busje neem je een blik achter de schermen op de luchthaven en krijg je oa. te zien waar de vliegtuigen gewassen worden of waar de privéjets landen.

– Wil je familie of vrienden bij aankomst op een originele manier verrassen? Dan kan je langs de Banner Express waar je jouw zelf bedachte welkomsttekst kan laten printen op een spandoek!

– Bij het kraampje ‘Vlaamse Frites’ kan je bij terugkomst smullen van lekkere frietjes. Na het lange gemis hoef je niet te wachten tot in België om ze te proeven.

vlaamsefrites.jpg

Na de paspoortcontrole

– Ingechecked en uitgeshopped? Families met kinderen kunnen naar het MEMO science center. Een doe-het-zelf wetenschappelijk museum waar je bijvoorbeeld je eigen vliegtuig kan laten opstijgen.

In NEMO op Schiphol zijn vijf interactieve opstellingen waar je mee aan de slag kunt. Deze laten steeds een ander aspect van wetenschap en technologie zien. Zo is er de Buis van Kundt waar onzichtbare geluidsgolven zichtbaar gemaakt worden door middel van een speciale constructie. In de Teslabol wordt elektriciteit getemd. Leg je hand erop, en er ontstaan spectaculaire lichtflitsen.

Bij ‘Jouw gezicht, Mijn gezicht’ word je één met de persoon die tegenover je zit, dankzij de speciale spiegel. De uitkomst is verrassend. Een optische illusie ontstaat met de Zweefspiegel. Ga op je juiste plek staan, en je lijkt boven de grond te hangen. Tenslotte staat er bij NEMO Schiphol een speciale computer die met een aantal vragen over persoonlijke eigenschappen jouw uniekheid berekent. 

– Verwen de kids nadien (en/of jezelf) met kleurrijke chocolade snoepjes uit de M&M shop in lounge 2.

mm.jpg

Meer informatie is te vinden op www.schiphol.nl

 

 

Gecategoriseerd in :, ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.