at 2:03 pm: Gepubliceerd door .

drawybook-stiften.pngOnlangs lanceerde BIC Kids, het kleurstiften- en kleurpotlodenmerk, DrawyBook voor kinderen van 5 tot 10 jaar. Door slim gebruik te maken van ‘augmented reality’ en interactiviteit slaat BIC Kids met Drawybook een brug tussen alles wat met kleuren en de digitale wereld te maken heeft. Want kleuren, creëren, tekenen en delen zijn heel belangrijk en verbeteren de motoriek, de concentratie en de creativiteit van kinderen. En aangezien kinderen tegenwoordig veel tijd spenderen voor allerlei schermen en apps gebruiken om te spelen, wil BIC hier een leuk familiemoment van maken. Bovendien kost het 11,90 euro, een perfect cadeau voor een budgetvriendelijke kerst.
 
DrawyBook
 
DrawyBook is een gratis app die kinderen van 5 tot 10 jaar uitnodigt om deel te nemen aan een interactief verhaal waarin allerlei activiteiten en educatieve spelletjes zijn opgenomen. Met de ‘Teken & Scan’ functie kunnen kinderen met diverse elementen in het verhalenboek spelen en het interactieve verhaal personaliseren met hun eigen tekeningen. Door de tekeningen te scannen met de app worden ze geïntegreerd in het verhaal én geanimeerd. Ze komen tot leven in de app door een combinatie van ‘augmented reality’ en een audioverhaal. drawybook-kleurplaat.pngIn de app zitten ook minispelletjes die het verhaal aanvullen en waarmee punten verdiend kunnen worden. Op die manier worden ze aangemoedigd om verder te spelen. Naast alle leuke activiteiten bevat de gratis app ook de nodige educatieve inhoud. Zo kunnen jong en oud bijvoorbeeld het zonnestelsel en de bijzondere eigenschappen van iedere planeet ontdekken.
 
Hoe gaat het in zijn werk?
 
Drawybook is een verhalenboek met tekeningen die ingekleurd moeten worden. Deze tekeningen komen via een eenvoudige scan met een tablet of smartphone tot leven in de app. Door een combinatie van augmented reality en een audioverhaal springen de personages en de decors van het blad. Ze bewegen bovendien en creëren een interactieve wereld waarbij kinderen blijk moeten geven van creativiteit en verbeeldingskracht om het verhaal zelf leven in te blazen. Het verhalenboek omvat 9 scènes.


 
Buitenaardse wezens

Het eerste DrawyBook-verhaal heet ‘Marty en het Buitenaardse Wezen’ en draait om 2 personages waarmee kinderen zich makkelijk kunnen identificeren. Marty is gepassioneerd door ruimtevaart en zit vaak naar de hemel en de sterren te kijken… Al van kleins af aan droomde hij ervan om ooit het heelal te ontdekken. Op een avond beslist Marty in de tuin te kamperen en daar ontmoet hij iemand heel onverwacht. Een vreemd ruimteobject komt met heel wat geraas en kabaal uit de lucht gevallen en maakt een noodlanding! Een ruimtewezen, met haar van kop tot teen, komt uit het ruimtetuig gekropen en stelt voor samen een onwaarschijnlijk avontuur te beleven. De kleine jongen krijgt een extreem belangrijke opdracht… 

Het volgende BIC Kids DrawyBook-verhaal staat gepland voor 2017 en vertelt over de jonge detective Alice die de achtervolging inzet op een mysterieuze Ninjakat.
 
Praktische informatie 

Voor meer informatie kan je terecht op www.bickids.com/nl (je kan er kleuren en leren schrijven en er zijn meer dan 300 activiteiten. Het bevat ook informatie speciaal voor ouders en leerkrachten.)

Het verhalenboek van 22 bladzijden wordt verkocht samen met een etui magische stiften.

De DrawyBook appis gratis voor iOS en Android smartphones en tablets en kan je downloaden vanuit de App Store of Google Play. Het boek is beschikbaar in het Nederlands, Engels, Frans, Spaans en Duits.

Het DrawyBook verhalenboek (inclusief 12 BIC®Kids kleurstiften) kost 11,90 euro.

Gecategoriseerd in :

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.