at 8:53 am: Gepubliceerd door .

Generatie na generatie is opgegroeid met de jeugdroman Pippi Langkous en zat destijds aan de televisie gekluisterd voor de gelijknamige serie. Maar Pippi blijft ook nu nog kinderharten veroveren en voor de volwassenen kwam onlangs nog een nieuwe biografie uit over Astrid Lindgren, de schrijfster van de Pippi Langkous boeken. Kortom, Pippi’s legende is actueler dan ooit en zou het niet leuk zijn om nog eens in Pippi’s wereld te springen? Dat kan als je met Pharos Reizen naar Zweden trekt voor een heus avontuur in de voetsporen van Pippi Langkous.

pippi langkous,zweden,pharos reizen

Op avontuur met Pippi

Reisorganisator Pharos Reizen, gespecialiseerd in bijzondere autovakanties in Europa, met een knipoog naar kinderen, biedt een 15-daagse Pippi-rondreis aan door Zweden. ‘Op Avontuur met Pippi’, is een kennismaking met de belangrijkste Pippi Langkous-plekjes en met de mooiste streken en steden van Zweden. De rondreis bijt de spits af bij Vimmerby, waar Astrid Lindgren werd geboren en waar het op haar boeken gebaseerde themapark te vinden is. De reis wordt voortgezet naar Stockholm waar de schrijfster het grootste deel van haar schrijversleven gewoond heeft en waar je het Astrid Lindgren-kindermuseum Junibacken kan bezoeken. Vooral de combinatie van avontuur – dat precies uit een kinderboek lijkt te komen – en interessante bezienswaardigheden maakt de rondreis boeiend voor kinderen én ouders. Op dit type reizen beleven kinderen spannende Pippi-waardige avonturen, zoals een kampvuur midden in het bos, een gps-wandeling, vlotten bouwen en voor de durvers een nachtje slapen in een tipi in de bossen.

pippi langkous,zweden,pharos reizen

Andere kinderboekenhelden achterna reizen

Het is fantastisch hoe kinderen begeesterd geraken door figuren uit kinderboeken, hoe die personages echte helden worden. Het is even fantastisch hoe de kinderhelden bij de volwassenen in het geheugen blijven gegrift. Niet alleen Pippi Langkous, maar bijvoorbeeld ook Peter Rabbit en Harry Potter geraken nooit in de vergeethoek. Meer zelfs, met Pharos Reizen wordt de fantasie van het verhaal werkelijkheid tijdens hun kinderboekenrondreizen.  

Gecategoriseerd in :, , , ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.