at 10:16 pm: Gepubliceerd door .

Dagen, weken, maanden, zelfs jaren hadden ze me de oren van het hoofd gezaagd om eens op skivakantie te gaan, maar ik hou echt niet van sneeuw en dus heb ik al die tijd de boot afgehouden. Maar in een moment van zinsverbijstering -en toegegeven, een interessante aanbieding- besloot ik het erop te wagen. Voor deze eerste keer moest het echter niet te ver en niet te zot, en dus kozen we voor Willingen, nabij Winterberg, in Duitsland, op zo’n 400km van Brussel. Het werd een (meer dan) geweldige eerste skivakantie.

Best Western Hotel

We kozen voor het Best Western Hotel in Willingen omdat het centraal en dichtbij de skigebieden gelegen is, het over mooi ingerichte kamers beschikt en best wel wat faciliteiten heeft: een overdekt zwembad, een nieuw wellnesscentrum, gratis wifi, een fitness… maar bovenal: je krijgt er de regionale voordeelkaart waarmee je een pak dingen gratis kan doen tijdens je verblijf en dat is echt de moeite! 

DSCN7142.JPG

We zaten in het nieuwe gedeelte van het hotel en de kamer was best ruim. Naast een tweepersoonsbed stond er ook een klein salon met een tafeltje en een bureau met daarop de tv. De tweede slaapkamer had twee eenpersoonsbedden en was via een verbindingsdeur afgesloten van de hoofdslaapkamer. Ook hier een bureau met tv en verder een kleerkast met kluis.

DSCN7141.JPG

In deze kamer bevond zich ook de mooie, praktische badkamer met lavabo, haardroger, make-upspiegel, handdoekverwarming en douche. In de kamer waren badjassen voorzien en ruim voldoende handdoeken, maar ook twee tassen waarmee je naar de wellness kon, handig!

DSCN7144.JPG

Vanuit onze kamers hadden we zicht op de bergen, wat zeer aangenaam is. Toen we aankwamen op 1 januari was het even groen als in België, maar toen we de volgende morgen wakker werden was alles wit en zo bleef het ook tot aan ons vertrek, ideaal!

DSCN7147.JPG

We hadden een kamer geboekt op basis van halfpension, waardoor we ’s morgens en ’s avonds van een uitgebreid buffet genoten. In het ontbijtbuffet vonden we wel dat er weinig afwisseling was, maar je had wel een grote keuze, dus op zich was het ook niet erg. Er waren altijd broodjes, koffiekoeken, verschillende soorten ontbijtgranen, twee soorten fruit (meloen en ananas), heel veel beleg in vleesvorm, maar ook zoet, eieren en spek, balletjes en worstjes, yoghurt, rijstpap… teveel om op te noemen.

DSCN7173.JPG

Het avondeten was eveneens in buffetvorm en kon je van ’s morgens vroeg al aflezen op verschillende plekken in het hotel. Er waren elke dag andere aperitiefhapjes (kleine bordjes met allerlei lekkers), een soep, een koud buffet (komkommer, tomaten, feta, olijven, zeewier…), een warm buffet met 3 verschillende gerechten (die je naar believen kon combineren) en een dessert (al hebben we een paar keer het ongeluk gehad dat dat op was), maar ook verschillende soorten kaas en broodjes. Er was elke dag genoeg afwisseling en zeker altijd iets dat je wel lustte. De benamingen waren wel enkel in het Duits, dus soms moest je wel eens gokken om te weten wat het precies was, maar over het algemeen viel dat wel mee. Bij het eerste avonddiner krijg je een tafel aangewezen en die houd je tot het einde van je verblijf, wat eens zo makkelijk is.

Wellnessgedeelte

Hoewel we op de eerste dag onze auto voor de deur van het hotel geparkeerd hadden en die daar 5 dagen hebben laten staan -alles is op wandelafstand- konden we het toch niet laten om ook eens naar de fitness te gaan. Deze was niet groot, maar wel ruim voldoende om tijdens je verblijf in conditie te blijven. Er waren 2 fietsen, 2 loopbanden, een crosstrainer en een zeer veelzijdig krachttoestel.

Op de voorlaatste dag wilden we ook de wellness eens uitproberen, maar dat viel enigszins tegen. Het overdekte zwembad was koud, al leek dat de spelende kinderen blijkbaar niet te deren. Errond waren wel veel ligstoelen in een aangenaam gedimd licht, waar je rustig een boek of tijdschrift kon lezen. Iets verder stonden ook 3 zeer aangename schommelbedden. Ik had echter wel zin in een sauna, Kneipp voetbad of zoutgrot, maar toen bleek dat dit een kledingvrije zone was. Dat was een tegenvaller, want dat stond op de reissite nergens vermeld en ik had er mij ergens wel op verheugd een avondje te gaan genieten van de wellness.

Meine Card Plus

We haalden het al eerder in het artikel aan, maar het Best Western Hotel in Willingen is een van de hotels waar je een gratis Meine Card Plus krijgt. Hiermee krijg je ontelbare gratis toegangen of kortingen in Willingen én omstreken, want je mag er ook de trein, bus, tram en zelfs de taxi mee nemen. Dit zijn enkele van de leuke activiteiten waar we gratis van mochten genieten:

Bewegungsbad_Heilbaederv..JPG

Het 1200 m² grote subtropisch zwembad van Willingen, waar je elke dag anderhalf uur in mag gaan ploeteren. Het beschikt over 3 glijbanen, waarvan één van 125m met lichteffecten, een buitenzwembad, verschillende peuter- en kleuterbaden, een saunagedeelte, een jacuzzi…

 

 

DSCN7249.JPG

 

In de “Kletterhalle” kan je naar hartenlust aan muurklimmen doen, zolang je maar wilt.

Je krijg een professionele uitleg en mag dan aan de slag gaan. De verschillende kimmuren hebben allemaal een cijfer dat de moeilijkheidsgraad aangeeft. Een schot in de roos voor onze sportieve kinderen!

 

 

 

 

DSCN7221.JPG

 

Met de Etterlsberg skilift kan je een keer per dag heen en terug naar de hoogste berg van Willingen, op zo’n 838m, waar de Hochheidetoren zich bevindt en van waaruit je normaal gezien een zicht hebt van 285m omtrek. We hebben echter zo lang mogelijk gewacht om tot boven te gaan omdat er in het begin van ons verblijf dichte mist was, maar op de dag dat we besloten dan toch te gaan heerste er een mini-sneeuwstorm, waardoor het leek alsof we in een Frozenscène terecht gekomen waren. We hebben dan maar naast de speeltuin zelf een Olaf gemaakt en genoten van het heerlijke zicht van boven op de berg. Echt de moeite waard!

 

fantasticrooms.jpg

Nog zo’n leuke activiteit was de indoor 3D mini-golf. Je mag er speciale brilletjes voor opzetten, maar dat hoeft niet (ik ben er niet zo’n fan van), de ruimte ziet er hoe dan ook spectaculair uit! Heel veel fluokleurtjes en fantastische tekeningen. Golven was nog nooit zo leuk!

 

 

 

DSCN7246.JPG

 

 

De glasblazerij was iets waar de kinderen enorm naar uitkeken. De toegang was gratis, een eigen glazen bol maken kostte 14 euro/stuk. De uitleg was zeer interessant en het feit dat ze zo goed als alles zelf mochten doen (de kleuren kiezen, het glas blazen…) maakte het extra leuk. Wel niet de laatste dag plannen, want de bol moet een nachtje koelen voor je hem mag afhalen.

 

 

 

 

 

Daarnaast krijg je ook gratis toegang tot een mini-speeltuin, de ijsschaatsbaan, een openluchtmini-golf en nog veel meer, maar daar hadden we de tijd niet meer voor. Wel een goede reden om volgend jaar terug te gaan!

Willingen

Wilingen zelf is geen groot dorp, maar wel heel gezellig. Alles ligt er dicht bij elkaar en op wandelafstand, ook de grote winkels (Lidl). De winkelstraten en restaurants zijn mooi versierd tijdens het oudejaar en je kan er makkelijk tot in de volgende dorp wandelen. Doe zoveel mogelijk te voet en neem regelmatig een andere weg, zo kom je mooie plekjes tegen zoals een vijver met brugjes en hongerige eendjes. En als het dan ook nog eens begint te sneeuwen, is het helemaal af!

DSCN7253.JPG

Voor het eerst op de latten

Wie op skivakantie gaat, moet toch ook minstens een keer op de latten gestaan hebben? Dat geldt voor de rest van het gezin, maar niet voor mij. Er komt namelijk heel wat bij kijken als je wil gaan skiën. We hadden enkel onze skipakken en moesten de ski’s, helmen en skischoenen dus huren. De eerste dag namen we skilessen voor ons en voor de kinderen, maar daar ben ik dus niet geraakt. Hoewel het er op dat moment niet heel druk was, konden ze in het skicentrum toch amper volgen, waardoor ik niet op tijd klaar ben geraakt voor de skiles, maar dat bleek uiteindelijk nog een meevaller aangezien de leraar van de kinderen enkel Duits en Engels sprak en zij uiteraard (nog) niet. Ik heb dus voor tolk gespeeld en de leraar geholpen met zijn 6 leerlingen. Het is dus aangeraden ruim op tijd (voor de les) aan te komen, want je bent niet in één-twee-drie klaar om op de latten te staan. 2u les volstonden blijkbaar wel om de kinderen van de kleinste berg te laten komen -papa had het er iets moeilijker mee- en de rest van de vakantie hadden zij dan ook geen hulp meer nodig. We hebben ook eens een slee gehuurd en een namiddag daarmee de berg afgezoefd, er is ten slotte genoeg te doen als er sneeuw in de buurt is!

En zo waren de 5 dagen snel voorbij en konden we terugblikken op een zeer geslaagde eerste skivakantie. Op de terugweg werden overigens al nieuwe plannen gemaakt voor volgend jaar…

Gecategoriseerd in :, ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.