at 8:53 pm: Gepubliceerd door .

De Go International beurs zal voor het vijfde opeenvolgende jaar plaatsvinden in Brussel op zaterdag 10 en zondag 11 maart van 10u tot 18u in het Louise Centre in Brussel (Louizalaan 279).

go international.jpg

Het belang van meertaligheid
Wat is het doel van deze beurs? Toekomstige wereldburgers, jongeren en hun ouders, studenten en volwassenen, kennis te laten maken met de vele mogelijkheden op vlak van taalonderwijs, studies, stages en vrijwilligerswerk in het buitenland. Dit alles om hun meertaligheid te bevorderen als springplank voor tewerkstelling, zowel in België als in het buitenland.

Een van de doelen van de meertaligheidspolitiek van de Europese Unie is om ervoor te zorgen dat elke Europeaan minstens twee talen spreekt naast zijn/haar moedertaal. Een van de meest effectieve middelen om dit te bereiken is door kinderen van jongs af aan twee vreemde talen aan te leren. Studies wijzen uit dat vreemde talen hierdoor makkelijk aangeleerd kunnen worden en dat dit de kennis van de eigen moedertaal bevordert.

Buiten de vele bekende voordelen van meertaligheid, ontwikkelen studenten die een buitenlandse ervaring beleven een andere wereldvisie, ze worden volwassener, onafhankelijker en ze krijgen meer zelfvertrouwen. Als gevolg daarvan zullen ze sneller nieuwe vaardigheden leren, gemakkelijker afstuderen en vervolgens sneller een baan vinden. De meerderheid van de ondervraagde studenten die aan het einde van een verblijf in het buitenland zat, verklaarde inderdaad verschillende soorten vaardigheden te hebben verworven, niet alleen taalkundig maar ook sociaal, dankzij de ervaring die zij daar hebben opgedaan.

In België blijft het gebrek aan talenkennis nog steeds een van de grootste barrières voor tewerkstelling bij jongeren. Volgens de zevende editie van de EF English Proficiency Index (www.ef.be/nl/epi) bevindt België zich op de twaalfde plaats van alle onderzochte landen. Volgens diezelfde Index hebben de Nederlandstaligen wel een voorsprong op de Franstaligen als het gaat om het beheersen van de taal van Shakespeare.

Lezingen, workshops en gratis taaltesten!
Om steeds meer jonge mensen aan te moedigen om deze ervaring in het buitenland te beleven, wordt de Go International beurs voor talenreizen voor het vijfde jaar op rij in Brussel georganiseerd. Gedurende deze twee dagen zullen veel exposanten aanwezig zijn om de vragen van de aanwezigen te beantwoorden en hen te begeleiden in hun buitenlands reisproject. Daarnaast worden er ook verschillende lezingen aangeboden.

Bezoekers kunnen genieten van een Augmented Reality (AR) simulatieworkshop, deelnemen aan een gratis taaltests op iPad en kunnen bovendien profiteren van de aanwezigheid van veel oud-studenten die komen getuigen over hun ervaringen in het buitenland, alsook voordelen die ze eraan hebben overgehouden op taalkundig, sociaal en professioneel vlak.

Het beheersen van een of meerdere vreemde talen is een geweldige manier om het aantal opportuniteiten in iemands academische carrière sterk te verhogen en een baan te krijgen. Dat is de boodschap van ‘Go International’!

Wedstrijd
Ter gelegenheid van de ‘Go International’ beurs worden twee abonnementen voor een online cursus Engels verloot tussen de aanwezigen. De winnaars worden op het einde van de beurs bekendgemaakt.

Praktische info
Zaterdag 10 maart van 10u00 tot 18u00 en zondag 11 maart van 10u00 tot 17u00.
Louise Centre, Louizalaan 279, 1050 Brussel
Gratis inkom
Meer info op www.gointernational.be

 

 

Gecategoriseerd in :, , ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

2 reacties

  • Marijke De Lange says:

    ik heb ooit interesse getoond in deze website en krijg intussen om de zoveel weken reclame per sms. Hoe kan ik van dit abonnement af geraken?

  • Ingrid says:

    Dag Marijke,
    Dat zou mij ten zeerste verbazen. Wij maken namelijk helemaal geen reclame voor de website (ook geen nieuwsbrief). Dat zal over een andere site gaan.
    Groeten,
    Ingrid