at 5:11 pm: Gepubliceerd door .

Op een welbepaalde zaterdag in februari 2011 werden twintig kinderen uitgenodigd nabij de Grote Markt in Brussel om er enkele nieuwe gerechten te proeven die door een chef samengesteld waren om de kaart van het Novotel op te vrolijken.

novotel1.jpg
Goed gezind maakten de kleine smulpapen zich klaar voor deze culinaire workshop, degustatie en een quotering van de schotels. De ouders-journalisten vergezelden hun kids.

Helemaal mee met hun tijd

Met alle culinaire programma’s die er tegenwoordig op televisie lopen, worden onze kinderen echte fijnproevers of dromen ze er zelfs van om kok te worden.

Eindelijk een hotel dat rekening houdt met kinderen!

Deze zomer zal de hotelketel Novotel Europe nieuwe menu’s aanbieden aan kinderen, op basis van de workshops die we gevolgd hebben… Een geniaal idee! Vooral omdat onze eerste ervaring met Novotel (in Colmar) al positief en “family friendly” was.

novotel2.jpg

Een workshop pizza en yoghurttaart…

Vóór de kinderen de schotels van de kok punten gaan geven, mogen ze voor de fun ook wat te eten klaarmaken: ze maken hun eigen pizza en een yoghurttaart die ze mogen decoreren…

Vuurspuwers

Terwijl Valérie een van de koks een interview afneemt, leren haar zoon en haar nichtje om vuur te spuwen! Twee minuten later, maar met een overslaand hart, legt C. me de techniek uit : “Het is makkelijk, je doet cacaopoeder op je tong en spuwt!” (Valérie kreef net geen hartaanval).

novotel4.jpg

De degustatie en de punten

De maaltijden die door onze jonge testers werden geproefd, werden eveneens getest door een diëtiste. Ze vertelt ons dat ze de menu’s van de chef-koks heeft aangepast aan de strenge criteria (niet teveel zout en suiker, verse groenten, omega’s 3 en 6, de lijst is oneindig…).

Een uur lang proeven de kinderen, vergelijken de gerechten en geven punten van 1 tot 3 aan elk gerecht. Hun favoriet? Een bladerdeeghapje van groenten… Zo zie je maar, als er creativiteit bij komt kijken, lusten kinderen best groenten.

novotel5.jpg

Ook overtuigde ouders

Eerlijk gezegd, we waren verrast : de gerechten die bij de ouders voorbijkwamen waren een schot in de roos : een ei in de vorm van een kuikentje, groentengebakjes, tongfilet, papillotes, kip met zachte curry en suikerspinijs…

novotel6.jpg

Een pluim voor Franck Durand, chef van het Novotel Brussels Centre Tour Noire en voor het Europese FOOD-programma, Fighting Obesity through Offer and Demand !

Gecategoriseerd in :, ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.