at 10:30 am: Gepubliceerd door .

Droom je van een weekenuitstap met het hele gezin in  de openlucht?

Hou je van herenhuizen en kamers met zicht op zee?

Afspraak in Les Tourelles, het voormalige verblijf van de bekende parfumeur Pierre Guerlain,die jacht maakte op zeehonden (!) in Crotoy en ervan droomde Parijzenaars aan te trekken, dankzij de komst van de trein. Jules Verne (die in Amiens woonde) kwam inspiratie opdoen in het nummer 9 van de straat die zijn naam draagt. Wij hielden vooral van het zicht op de baai  en het terras van dit hotel, dat uitgebaat wordt door Belgen.

les tourelles1.jpg

Een familiaal huis

Zes jaar geleden brachten we hier enkele dagen door met vrienden en een pak baby’s. We hielden er een geweldige herinnering aan over en trokken er dit jaar met Pasen opnieuw naartoe om te zien of het hotel nog steeds hetzelfde was… Het was echter net opnieuw ingericht, het salon op het gelijkvloers werd vergroot en er is nu ook een lift die mindervalide mensen naar hun verdieping kan brengen.

lestourelles2.jpg

De kaart

Het enige minpunt, tenminste enkele jaren geleden… Maar ze heeft vooruitgang geboekt! Als je maagje knaagt, dan zal een gezouten lammetje je zeker kunnen bekoren. Dit wordt opgediend met ‘varkensoren’, een lokale soort van zulte, maar overheerlijk, met citroen. Ze hebben trouwens ook lekkere garnaalkroketten. In de keuken zouden ze wel moeten leren hoe ze oesters moeten openen zonder ze om zeep te helpen. De desserts zijn hemels, vooral de ijscoupe van Les Tourelles.

We vallen eveneens voor het ontbijtbuffet (fruit, kazen, platte kaas, knapperig brood, geparfumeerde confituren, van de beste confituurbereider van Frankrijk).

tourelles3.jpg

Het onthaal

Laat ons zeggen dat dit niet het belangrijkste is… omdat de locatie zoveel charme heeft dat het de moeite waard is er naartoe te gaan en de reservaties zitten vaak al maanden op voorhand vol.

Onze favoriete kamer

Kamer 14 op de eerste verdieping (foto):een fantastisch zicht op de baai, een ruim dubbelbed en een onberispelijke badkamer. Een minpunt: luidruchtige buizen. Tarief : 98 euro (HS) 89 euro (LS).

tourelles4.jpg

De « Kids Welkom » troeven?

De slaapzaal met stapelbedden: te reserveren met vriendjes of neefjes en nichtjes! De speelzaal, naast het restaurant, is praktisch voor ouders die hun tijd willen nemen aan tafel of op het terras.

tourelles5.jpg

De « mindere » punten :

Het opschepperige kantje (wat onze familie in twee kampen deelde: sommigen hielden ervan, anderen vonden het maar niets !). Kortom, een rare sfeer, waar Parijzenaars en Brusselaars kille blikken uitwisselen of met elkaar aan de praat geraken, alles hangt af van hun humeur… een mengelmoesvan dialecten en culturen. Maar uiteindelijk eindigt iedereen op het terras met een biertje in de hand en met een prachtig zicht op de baai en alles is goed. Honden zijn toegelaten, of met andere woorden “loebassen hebben niet altijd een leiband rond de hals…

Praktische info:

Les Tourelles, Rue Pierre Guerlain, 2-4, 80550 Le Crotoy. Frankrijk

De site

Prijs :

35 kamers, van 57 euro tot 98 euro per kamer. Slapen in de slaapzaal (-14 jaar) : 26 euro (HS)- 23 euro (LS).
Ontbijt: 10 euro. Wi-fi. Televisie. PC.

Samengevat:

babywelkom.jpgkinderwagenswelkom.jpggehandicaptenwelkom.jpg

Gecategoriseerd in :,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

2 reacties

 • de rudder frank says:

  bonjour,
  je télefoné ce matin pour réservé une belle chambre pour 2 nuit le 29 et aussi le 30avril. vous me dit ecrit un mail mais heureusement je n’ai pas reçu?

 • Ingrid says:

  Beste Frank,
  Dit is een website voor kindvriendelijke locaties, wij zijn niet de website van het hotel. Gelieve hen te contaceren.
  Bedankt!
  Ingrid