at 8:49 pm: Gepubliceerd door .

Omdat kinderen speciale aandacht verdienen tijdens een vliegreis, biedt Lufthansa al verschillende jaren specifieke diensten aan om ouders en kinderen van hun reis te laten genieten.

Opdat een reis met kleine kinderen in de beste omstandigheden zou verlopen, is het belangrijk de juiste voorbereidingen te treffen. Vertel hen bijvoorbeeld een leuk verhaal over het reizen of bezoek op voorhand de luchthaven al eens. Bereid hen goed voor door over de duur van de vliegreis en de bijzondere maatregelen aan boord te spreken. Dit kan hen helpen beter te reageren op deze nieuwe ervaring.

Maar wat er ook van zij, de beste manier om je kinderen te helpen is zelf een goed voorbeeld te geven: ouders moeten kalm en serene blijven.

lufthansa,vliegreis,kindvriendelijk

Lufthansa biedt heel wat gepersonaliseerde diensten voor families met kinderen:

• De maatschappij laat toe om met de kinderwagen tot aan de deur van het vliegtuig te gaan, waar een begeleider deze zal overnemen en terug zal bezorgen bij de landing.
• Families met kinderen krijgen voorrang bij het instappen op alle vluchten van Lufthansa.
• Eens aan boord helpt het personeel passagiers met kinderen hun plaats te vinden, hun bagage op te bergen en de veiligheidsgordel vast te maken van de kleinsten.
• Op intercontinentale vluchten van Lufthansa zijn er eveneens wiegjes voor baby’s. Aangezien het aantal beperkt is, is het aangeraden deze te reserveren wanneer je je ticket koopt.

Een gepersonaliseerde begeleiding van kinderen

Meer dan 65.000 kinderen die alleen reizen maken jaarlijks gebruik van de begeleidingsdiensten van Lufthansa. Hoe gaat dit in zijn werk ?

Voor het opstijgen begeleidt een vertegenwoordiger van Lufthansa het kind vanaf de inschrijvingsbalie tot het kind zich aan boord bevindt. In steden als Frankfurt en München stelt Lufthansa speciaal ingerichte ruimtes ter beschikking van alleen reizende kinderen. Er zijn talrijke gezelschapsspelletjes, computers met internetaansluiting en spelconsoles om zich bezig te houden. Eens aan boord zal het kind opgevangen worden door een hostess die zich met hem zal bezighouden tijdens de vlucht.

lufthansa,vliegreis,kindvriendelijk

Het kind zal op een plaats zitten dichtbij het boordpersoneel zodat er, indien nodig, onmiddellijk iemand beschikbaar is. Een vertegenwoordiger van Lufthansa zal het kind op de luchthaven van de bestemming opwachten en begeleiden tot bij de persoon die hem komt ophalen.

JetFriends: diensten op maat met Lu en Cosmo

Lu, het kleine vogeltje, en zijn beste vriend Cosmo, maken van elke vliegreis een echt spel. Het programma voor kinderen bevat verschillende spelletjes en animatie aan boord: een kleurboek met kleurpotloden, puzzels, speelkaarten met Lu en Cosmo erop om te verzamelen… Maar het ontspanningsprogramma voor lange afstandsvluchten omvat ook tekenfilms en leuke documentaries, een ruim aanbod aan muziek, verhaaltjes en een toneelstuk opdat de allerkleinsten optimaal van hun reis zouden kunnen genieten. « Hoe vliegt een vliegtuig? » Het antwoord op deze vraag en vele anderen wordt gegeven in « JetFriends », de club van Lufthansa voor kleine en jonge fans van reizen en vliegtuigen. De pagina «JetFriends » is the place to be voor de leden van de club om elkaar te ontmoeten. Kinderen en tieners kunnen zo een kijkje nemen achter de schermen van de vliegwereld en het fascinerende van vliegen met een vliegtuig ontdekken. Elk nieuw lid ontvangt een persoonlijke clubkaart en wordt automatisch ingeschreven in het Miles&More-programma: zo krijg je 2.000 miles aangeboden als welkomstgeschenk.

lufthansa,vliegreis,kindvriendelijkAan boord van First en Business Class ten slotte geeft Lufthansa zijn kleinste passagiers op lange afstandsvluchten bij vertrek in Duitsland een “Jet Friends” rugzak. Zo gaat de tijd sneller voorbij. In de rugzak, in de vorm van een vliegtuig, zitten accessoires die aan hun leeftijd aangepast zijn, zoals bijvoorbeeld een tandenborstel, oorstaafjes, anti-slipkousen en spelletjes.

 

Menu’s voor kleine lekkerbekken!

Wanneer het etenstijd is kan je op de gastronomische kaart van Lufthansa je keuze maken uit het kindermenu, dat speciaal bedacht werd door grote sterrenchefs zoals Johann Lafer, Ralf Zacherl, en recentelijk Sarah Wiener. Verrassingen, plezier en afwisseling worden verzekerd voor de jonge reizigers.

Voor sterrenchef Sarah Weiner is het belangrijk dat de kleintjes een evenwichtige voeding krijgen. Daarom gebruikt ze liever honing dan suiker als vervangmiddel voor zoetstoffen en vetstoffen met een betere voedingskwaliteit, zoals olijfolie, en in kleine hoeveelheden. Dit alles met een ludieke toets, die gewaardeerd wordt door de kinderen.

Lufthansa wenst ouders met kinderen alvast een heel fijne reis!

Meer info: www.lufthansa.com
 

Gecategoriseerd in :

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

2 reacties

 • Bianca Kreuk says:

  Hallo,
  Ik heb een brutale vraag…
  Ons zoontje is nu 8 en 7 en half jaar geleden geadopteerd uit Korea.
  Hij is met lufthansa naar Nederland gekomen (vanaf Duitsland)
  Hij interesseerd zich de laatste tijd heel erg hierin.
  Zoekt overal dingetjes van lufthansa vliegtuigen, kaartjes enzo, maar er is niet veel te vinden.
  Is het misschien mogelijk om een paar kleine hebbedingetjes over lutfhansa op te sturen naar hem? Event. tegen betaling?
  Hij zou het helemaal super vinden!!
  Al is het maar een folder waar “zijn” vliegtuig op staat… (LH 4410)En volgens mij van seoul naar Frankfurt de LH 712.
  Hoop iets van U te horen.
  Bianca Kreuk
  P. Brueghelstraat 5
  2391 XG Hazerswoude-Dorp
  biancakreuk@gmail.com

 • Ingrid says:

  Beste Bianca,
  Ik denk dat je je best tot Lufthansa zelf kan richten, mijn website is een kindvriendelijke website waarop ik enkel over de luchtvaartmaatschappij geschreven heb, ik heb echter geen banden met Lufthansa.
  Hopelijk krijg je een bevredigend antwoord op je vraag…
  Groetjes,
  Ingrid