at 10:32 pm: Gepubliceerd door .

 

speelgoed,educatiefOp donderdag 23 juni had ik de eer en het genoegen te mogen zetelen in de jury van het Speelgoed van het Jaar. Dit jaar is het de twaalfde editie van de verkiezing, die een initiatief is van de Belgische Speelgoedfederatie. De awards worden toegekend volgens een principe van totale, niet-commerciële transparantie. Bedoeling is de fabrikanten, invoerders of agenten te belonen voor hun dynamische aanpak bij het zoeken naar en voorstellen van originele en creatieve spellen en speelgoedartikelen.

In juni komt een jury bijeen, samengesteld uit kleinhandelaars en kopers van spel en speelgoed, maar ook een jury van journalisten (zoals ik, dus). Samen beoordelen zij alle speelgoedartikelen die verdeeld zijn over twaalf categorieën:

Stimulerende activiteiten
Speelgoed eerste leeftijd
Meisjeswereld en poppen
Artistieke en creative activiteiten
Bouwspellen
Elektronische spellen
Jongenswereld en voertuigen
Beeldjes
Educatieve & wetenschappelijke spellen
Gezelschapsspellen voor het hele gezin
Gezelschapsspellen voor kinderen
Denk-en logicaspellen

Zelf hield ik alvast rekening met de kindvriendelijkheid van de spellen, of ze educatief waren en of er enige waarden aan verbonden waren. Spelletjes met een doel of verhaal, daar heb ik voor gekozen, omdat ik vind dat kinderen spelenderwijs iets moeten kunnen leren. Spelen voor de fun moet ook kunnen , natuurlijk, maar voor een dergelijke verkiezing vind ik waarden belangrijk. Ik kan alleen maar hopen dat de andere juryleden dat standpunt ook gevolgd hebben.

De winnende spellen zullen tijdens de persconferentie op 5 oktober bekend gemaakt worden. Je zal er uiteraard hier ook een verslag van kunnen vinden!

Gecategoriseerd in :

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.