at 9:30 pm: Gepubliceerd door .


Wereldrecord

Wist u dat het zandsculpturenfestival van Blankenberge officieel het grootste ter wereld is en opgenomen is in het Guinness Book of Records? Neen? Wij ook niet, maar na een bezoek aan het festival is duidelijk waarom. Met zandsculpturen van Disney en twee kleine kinderen hadden we reden genoeg om de site aan te doen tijdens onze vakantie aan de Belgische kust. Ons verslag…

 

zandsculpturenfestival,blankenberge,zee,disney

 

zandsculpturenfestival,blankenberge,zee,disney

 Magie hangt in de lucht

Op de site zelf word je verwelkomd door de charmante Minnie en Mickey, maar eens in de grote tent is het amusementsicoon Walt Disney en zijn geesteskind Mickey die meteen opvallen, naast de City Hall en enkele andere typisch Amerikaanse gebouwen. Op deze hoofdsite komen de sprookjes en verhalen uit de Disney klassiekers tot leven. Rapunzel, Assepoester, Doornroosje, alle prinsessen passeren de revue, maar we duiken ook verder terug in de tijd met kaskrakers als Dumbo en Alice in Wonderland. De sculpturen zijn echte meesterwerken en de details zijn indrukwekkend. Nog indrukwekkend is het imposante kasteel van het Beest uit het sprookje Belle en het Beest, dat maar liefst 7,6 meter hoog is. Via de paden, die overigens makkelijk bereidbaar zijn met een kinderwagen, kom je in de volgende magische wereld terecht, namelijk die van de legendes van het Wilde Westen.

 

zandsculpturenfestival,blankenberge,zee,disney

Bliksem McQueen

Buiten ga je van de sprookjeswereld over in Frontierland met sculpturen van onder andere de Big Thunder Mountain, de bekende achtbaanattractie uit de Disney-themaparken. Iets verder staat ook de Nautilus, een andere attractie uit de Disneyparken, waarbij je de ingewanden van de onderzeeër van Kapitein Nemo uit de verhalen van Jules Vernes kan ontdekken.

 

zandsculpturenfestival,blankenberge,zee,disney

 

Maar onze favoriet staat aan de overkant: Bliksem McQueen, de supersnelle rode wagen uit de Cars-films. Onze zoontje is in de wolken en ook wij zijn onder de indruk van de supergedetailleerde racewagen. Je vindt hem in het gezelschap van zijn vrienden Luigi, Guido en uiteraard Takel. Er zijn weinig woorden voor al deze prachtige kunstwerken.

 

zandsculpturenfestival,blankenberge,zee,disney

 

Filmrolletjes

Wie denkt dat hij alles gezien heeft, heeft het bij het verkeerde eind, want dit is nog maar de helft van de volledige site. In de volgende tent komen nog een aantal klassiekers (oud en nieuw) tot leven. Hier vind je de vele karakters van Pirates of the Caribbean, met de stoere Jack Sparrow, Peter Pan, met vriendin Tinkerbell, The Jungle Book, met een dansende Baloo en tenslotte The Lion King met de statige Simba. Alles ziet er even prachtig en adembenemend uit. Zo ook Skull Rock… De namen van de films zijn op gigantische filmrolletjes geschreven, zeer origineel!

 

zandsculpturenfestival,blankenberge,zee,disney

 

Pixar

Ook Pixar kreeg nog een aparte tent met zandsculpturen en hier vind je vooral de recente films terug die gemaakt zijn met behulp van computeranimatie (Cars is overigens ook een Pixarfilm). Tire Hot Wheels, Toy Story, Monsters Inc., Wall-E en Ratatouille worden er vertegenwoordigd door hun hoofdrolspelers.

 

zandsculpturenfestival,blankenberge,zee,disney

 

Dit festival is zeker de moeite waard om te bezoeken met kinderen, zeker dit jaar met als thema Disney. Kinderen tot 4 jaar mogen overigens gratis binnen!

Praktische info

Het festival is opgesteld langs de Koning Albert I-laan te Blankenberge en is elke dag open van 10u00 tot 19u00, en dit nog tot en met maandag 12 september 2011. Een bezoek duurt makkelijk 1u.

Prijzen:

Volwassenen: 11 euro

Studenten, senioren, gehandicapten en begeleiders: 9 euro

Kinderen 4-12 jaar: 7 euro

Kortingen van 2 euro met de kaart van de Gezinsbond.

 

 
   

 

 

 

Gecategoriseerd in :, ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.