at 6:55 pm: Gepubliceerd door .

Een kasteel is misschien niet de meest voor de hand liggende locatie voor een kindvriendelijk verblijf, maar toch hebben we er een gevonden waar kinderen meer dan welkom zijn. Op slechts 100 km van de hoofdstad, namelijk in Namen, ligt het kasteel Château de la Poste in een oase van rust.

namen,kasteel,speeltuin,dieren

Authentiek kasteel met moderne snufjes

Het kasteel dateert van 1896 en ligt op een terrein van maar liefst 42 hectare. Het kasteel heeft haar authentieke inrichting met 42 kamers behouden, maar werd in 2009 wel volledig vernieuwd en voorzien van modern comfort: televisie, filmzaal, gratis Wi-Fi… Dit doet echter niets af aan de originele stijl en de huiselijke sfeer van het kasteel: je kan er relaxen voor de open haard in één van de verschillende salons terwijl de kinderen genieten in de televisieruimte of in de tuin. Of van een aperitief genieten op het verwarmde terras met panoramisch zicht.

namen,kasteel,speeltuin,dieren

Geen overdadige luxe, maar eenvoud siert dit hotel op deze prachtige locatie. Zowel in de indrukwekkende trappenhal, als in de gangen en de kamers ligt zacht tapijt. Maar daaronder voel en hoor je nog steeds de plankenvloer kraken en ook boven de deuren van het hotel is een prachtige muurschilderingen die doet denken aan de tijd van weleer. namen,kasteel,speeltuin,dieren

De kamer

We sliepen met onze twee kinderen op de kamer en dat is zeer goed meegevallen. Naast het (brede) tweepersoonsbed, had het hotel een extra bed voor onze 3-jarige zoon voorzien en zelf hadden we het reisbed voor onze 18 maanden oude dochter meegebracht. Zelfs met drie bedden in de kamer, was er nog voldoende ruimte voor het bureau met televisie en een kleine zithoek met twee zetels en een tafel. namen,kasteel,speeltuin,dieren

De badkamer was klein, maar proper en gerieflijk, het enige was we misten waren washandjes.

namen,kasteel,speeltuin,dieren

Het uitzicht vanuit de kamer was echter adembenemend. Zo ver je kan zien zijn er is er alleen maar bos en groen. We sliepen met de venster open en hoorden geen enkel geluid, noch van buiten, noch van de andere gasten. Een en al stilte.

Het eten

’s Avonds schoven we aan voor het buffet (35 euro per persoon, 15 euro voor de kinderen) en dat mocht er zijn. Het koude buffet bestond uit gamba’s, grijze garnalen, pastasalade, aardappelsalade, allerlei groenten, gerookte zalm… Bij het warme buffet had je de keuze uit vis, gehaktbrood, gevulde kip, lam, aardappel in de schil en verschillende groentjes. Keuze genoeg. En ook het dessertenbuffet was niet te versmaden. Vooral de abrikozentaart viel bij ons in de smaak, maar ook de cake (natuur, citroen en chocolade) waren overheerlijk. Ga je liever voor iets licht na de maaltijd, waren er ook aardbeien (met slagroom) of een kaasschotel.

namen,kasteel,speeltuin,dieren

Het ontbijtbuffet (18 euro per persoon) mocht er ook best zijn. Geen croissants of chocoladekoeken aan de ontbijttafel, maar wel heerlijk brood, eitjes en verschillende soorten huisgemaakte confituur (aalbessen, banaan-aardbei…). Ook heel wat vleeswaren om uit te kiezen: heerlijke ham, salami, kaas en zelfs schotels met fruit (ananas, perzikken, appels, meloen, aardbeien, druiven…). Alles even lekker. En de melk komt op de tafel in glazen flessen, recht van de boerderij. Wil je een specialiteit bij het ontbijt? Dan geeft de chef jou graag een tip: kaas van de boerderij met een suikerviooltje en een aardbei. De boerenbuiten op je bord. Hou je het liever bij zoet, dan kan je nog gaan voor de heerlijke honing of stroop.

Sport en ontspanning

De kamers mogen dan wel uitnodigend zijn en het eten overheerlijk, dit zijn niet de enige troeven van het kasteel. Voor de kinderen zijn er twee speelpleinen, een trampoline of een minigolfparcours.

namen,kasteel,speeltuin,dieren

De sportievelingen hebben de keuze uit mountainbike (50 fietsen en 3 pistes), tennis, volleybal, voetbal of een gezondheidsparcours.

De levensgenieters die het liever iets rustig aandoen kunnen genieten van het ontwaken met de vogels, een laat ontbijt, zachte zetels naast de open haard of loungebanken op het terras…

Daarnaast zijn er op aanvraag nog uitstappen mogelijk met de paardenkoets, creatieve ateliers, watersportactiviteiten, laser game, fakkeltochten, massage en zonnebank of een heuse luchtdoop in een ULM.

Alternatief verblijf

Na het avondeten verkenden wij nog even het domein en kwamen uit bij de dieren die er rondlopen. Er was net een geitje geboren en dat huppelde tussen ons in en kwam zelfs op de schoot. Tot groot jolijt van de kinderen, die het beestje overladen met strelingen. Iets verder stonden er twee pony’s, liepen er paarden en zelfs een lama.

namen,kasteel,speeltuin,dieren

Maar wat we vooral speciaal vonden stond achter de lama: een Canadese tent. Inderdaad, Château de la Poste biedt ook alternatieve verblijven aan. Zo kan je overnachten in een boomhut, een jachthut of genieten van een stuk everzwijn aan de houten tafels of in de omgebouwde houten tonnen met hun picknicktafels. Leef volgens het ritme van de natuur: buiten dineren, aperitieven tussen de rododendrons, worstjes grillen op een kampvuur en nog veel meer.

namen,kasteel,speeltuin,dieren

Wij vonden het alvast een zeer geslaagd verblijf en hebben met volle teugen genoten van het de prachtige omgeving van Namen met zijn glooiende landschap, rotsen en dalen en overal groen.

Meerwaarde

Hoewel we geen enkel minpunt hebben kunnen vinden tijdens ons verblijf, zijn we toch een ding vergeten te vermelden: namelijk dat het onthaal zeer warm en vriendelijk was en het personeel zeer behulpzaam en bekwaam. De tips en verhalen van de chef waren zeer interessant en alles verliep in een zeer ontspannen sfeer waarin het personeel volledig ten dienste stond van zijn gasten.

Praktische informatie

Château de la Poste
Ronchinne, 25
5330 Maillen
België

Tel. +32 (0)81 411 405
E-mail : info@chateaudelaposte.be

Site : www.chateaudelaposte.be

Gecategoriseerd in :, ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.