at 9:13 am: Gepubliceerd door .

steakfrit1_4.pngDit is een ongelooflijk adres en ongetwijfeld het leukste restaurant in Brussel voor ouders om met hun kinderen te gaan eten. Wij testten het restaurant uit! De nieuwe keten telt ondertussen 3 restaurants in de hoofdstad en mag er prat op gaan een van de beste steaks aan te bieden (echte Ierse Angus), gebakken op lage temperatuur. Bovendien betalen kinderen onder de acht jaar niet (en slechts de helft van de prijs onder de 12 jaar). Tof adres, dus, zoals ze in Brussel zeggen. Ontdek deze brasserie samen met ons!

3 restaurants in Brussel

We kozen voor de STEAKfrit’ aan de Archimedestraat, nabij het metrostation Schuman: ideaal, want het is er minder druk dan in het centrum van Brussel, er is een tuin en je kan er makkelijk binnenrijden met de buggy of kinderwagen.

De “Kids Welkom” troeven”

Het is onmogelijk om alles op te noemen, maar we gaan het toch proberen: een leuke sfeer met tafels met zwart/wit tegels en de zuilen vol met gedrukte woorden, de kinderen waren er weg van. Vervolgens was er de ontvangst door Mr José, die opvoeder is geweest en die zich echt in alle bochten wringt opdat het eten een feest zou zijn voor de kinderen: hij geeft geduldig uitleg over de kaart, hij brengt een supplement ketchup-barbecue saus en huisgemaakte mayonaise, hij zoekt een verhoogkussen voor onze dochter (want de kinderstoel is net iets te krap voor haar 4 jaar)… en vooral, hij brengt verschillende keren warme frietjes. Aangezien het restaurant opengaat om 18u, zorgen we ervoor dat we er als eerste zijn, want de kinderen trekken het niet langer dan 20u.
 
De typisch Belgische kaart

Als je van het echte Brusselse leven houdt, kies dan bij voorkeur voor een contre-filet van Iers rund (23 €), deze wordt traag gebakken op 50° en op het laatste moment in de pan gelegd voor een krokant korstje, met een overheerlijke vleesjus. Of ga voor de gebraden hoevekip (19 €), versgemaakte rundstartaar (19 €), of de garnaalkroketten (13 €). Typische Belgische gerechten, voorzien van frietjes naar believen of een verse groentenstoemp en een salade. Ook aan de vegetariërs is gedacht, voor hen is er een schotel aan 16 €. Als dessert kunnen we de chocolademousse of flan caramel (6 €) warm aanbevelen, of een cupcake met citroen of kokosnoot. Vier wijnen op de kaart: een Chileense, een Côte du Rhone, een St Georges St Emilion en een Medoc, gaande van 23 € tot 32 € per fles.

steakfrit_2.jpg

Een aanrader

Als we zeggen dat we een restaurant testen met onze kinderen, dan doen we dat ook zoals het hoort: volgens ons verdient STEAKfrit’het « Kids Welkom » label. Of niet misschien?

Meer info

Kinderen tot 8 jaar eten gratis. Kinderen tot 12 jaar eten aan de helft van de prijs, onder begeleiding van een volwassene. Open van 18u tot 23u.

3 restaurants : Grote Markt, Sint Katelijneplein en Schuman

E-mail: info@steakfrit.be

De site

Gecategoriseerd in :, ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.