at 8:55 pm: Gepubliceerd door .

Boerderij Nos Pilifs, onze kinderen zijn er gek van!

Van jongs af aan gaan onze kinderen er al met hun grootvader naartoe op woensdagnamiddag… Ze lopen in het park de ezels, paarden, schapen, varkens en kippen tegemoet, spelen in het bos en glijden van de glijbanen, terwijl de ouders een mandje met biogroenten, een hoevekip of verse eieren bestellen in het winkeltje… De hele familie beleeft plezier aan deze uitstap !

nos-pilifs1.jpg

Een integratieproject

De boerderij, die gelegen is in Neder-Over-Heembeek, is tevens een integratieproject en stelt 120 gehandicapte personen tewerk in verschillende domeinen zoals klusjes opknappen, tuinieren, groenten kweken, helpen in de eetgelegenheid, de winkel, enzoverder. Deze mensen worden bijgestaan door gediplomeerde monitoren die instaan voor de organisatie van het werk in functie van de capaciteiten van elkeen. Een mooi project dat zichzelf al bewijst sinds 1984.

nos-pilifs2.jpg

Eetgelegenheid

L’Estaminet is een aangename eetgelegenheid waar je terecht kan voor een drankje, een snack of een heus diner. Je kan er elke middag terecht voor een gevarieerde lunch of in de namiddag voor een gebakje of iets anders zoets.

Op zaterdagochtend kan je de dag goed beginnen met een fairtrade bio-ontbijt, alvorens je een lange wandeling gaat maken.

Je kan er ten slotte ook terecht voor familie- of verjaardagsfeestjes en zelfs banketten en de boerderij beschikt over zalen die voor gelijk welke gelegenheid kunnen gebruikt worden.

nos-pilifs3.jpg

De animatieboerderij

Een van de meest bekende onderdelen van Nos Pilifs, is de animatieboerderij. De belangrijkste activiteiten zijn het onderhouden van het dierenpark, het onthaal van scholen die een dag op de boerderij komen doorbrengen en de organisatie van buitenschoolse stages. De animaties zijn voornamelijk geconcentreerd rond de verschillende taken die plaatsvinden tijdens een dag op de boerderij en ze hebben als doel de kinderen de wereld op de boerderij en de dieren die er wonen te laten ontdekken.

Je kan op de animatieboerderij trouwens ook je verjaardag vieren op woensdagnamiddag en sinds kort is er een nieuwe animatie, die de naam « klein en groot » kreeg en waarbij grootouders met hun kleinkinderen tijdens een boerderijworkshops terecht kunnen voor een leuk moment samen.

Praktische info

De toegang tot het dierenpark is iedere dag open van 8u tot 21u30 en is volledig gratis.

Ferme Nos Pilifs
Trassersweg, 347
1120 Neder-over-Heembeek.
Tel. 02 262 11 06.

De site (enkel in het Frans)

Gecategoriseerd in :, , ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.