at 8:41 pm: Gepubliceerd door .

Op een mooie woensdagmiddag wilde ik wat tijd doorbrengen met mijn zoontje van 3,5 jaar en samen iets leuks doen en dus trokken we naar Eetkaffee in Jette…

Eetkaffee?

Ik heb de indruk dat niet veel mensen Eetkaffee weten liggen… Als ik met vrienden afspreek om in Jette te gaan bowlen, zitten ze steevast op de verkeerde locatie. Dit komt voornamelijk omdat Eetkaffee zich in het gebouw van Healthcity bevindt en er op slechts enkele kilometers van daar, in Wemmel, nog een Healthcity ligt. Maar voor alle duidelijkheid: Eetkaffee ligt net naast het ziekenhuis UZ Brussel in Jette.

Het is een mooie locatie, in een fitnesscentrum, dus je hebt zicht op de sportzalen vanuit de taverne, maar zit toch apart van het sportgebeuren. Binnen staan er tafeltjes voor twee of vier personen of voor grotere groepen, maar je kan ook buiten op het terras gaan zitten.

De kaart

Op de kaart staan verschillende gerechten, gaande van broodjes en burgers tot lasagne en pasta, maar ook meer verfijnde gerechten staan op het menu. Zo kan je er ook vis met Oostendse saus eten of eendenborst. Voor de kleinsten is er de keuze uit 5 gerechten: spaghetti junior, hamburger met frietjes, chicken nuggets met frietjes, fish sticks of curryworsten met frietjes, allen tussen 5,90 en 6,90 euro. Mijn zoontje ging voor de chickennuggets en ik nam een croque hawai.

eten.jpg

We werden redelijk snel bediend, maar er was dan ook niet zoveel volk. Er zat wel een hele groep studenten, afkomstig van de nabijgelegen Erasmus Hogeschool Brussel, die afhangt van het ziekenhuis. Maar eens de studenten weg waren, was het er heel rustig, perfect om met je kinderen te eten. Op simpele vraag kreeg ik ook een rietje voor het appelsap van mijn zoontje en er zijn kinderstoeltjes voorhanden voor de allerkleinsten.

Bowlen

Na het eten speelden we twee spelletjes bowling. Kinderschoenen zijn er vanaf maat 28 (wat neerkomt op ongeveer 4 jaar voor een jongen), maar voor alle zekerheid trok ik twee paar kousen over elkaar aan en de schoenen zaten perfect. Kinderen spelen best met een bal nummer 6, dit zijn de lichtste die er zijn. Heel leuk is dat wanneer je je namen geeft aan het onthaal, er in het systeem aangeduid wordt wanneer je kind aan de beurt is. Op dat moment komen er kleine rails aan de zijkanten uit de goot van de baan waar je aan het bowlen bent. Op die manier raakt de bal minstens 1 kegel en vindt je kind het fijn om punten te scoren.

Mijn zoontje begon met de bal op de grond te leggen en hem hard weg te duwen, maar algauw nam hij de bal op en gooide hem op de piste. Ook al had hij het voordeel van de railtjes, hij kon mama toch verslaan!

bowling.jpg

Buitenspeeltuin

Na de twee spelletjes besloten we nog even van het mooie weer te genieten en buiten te gaan. Naast het terras ligt namelijk een buitenspeeltuin. Je vindt er onder andere een trampoline, twee glijbanen, een kleine klimtoren, een draaimolen en verschillende wipplanken. Opgelet, de speeltuin is enkel toegankelijk voor klanten van het Eetkaffee en is daarom voortaan afgesloten met een slot. Indien dit niet open is, begeef je je best naar de toog om te vragen de speeltuin te openen.

speeltuin.jpg

Feestformules

Ook bij Eetkaffee kan je terecht voor verjaardagsformules. Zo heb je de Bowl Party waarbij je voor 8,60 euro per persoon recht hebt op 2 bowlingspelletjes en 2 drankjes. Voor 9 euro (Quick Party) heb je een spelletje, 2 pannenkoeken en 2 drankjes. De Super Party kost 11,50 euro en dan kan je genieten van 2 spelletjes, 2 pannenkoeken en 2 drankjes en de Lunch Party, ten slotte, kost 12,50 euro en daarvoor heb je een lunch party pakket met daarin 2 spelletjes, een curryworst of Chickennuggets met frietjes en 2 drankjes. Keuze genoeg dus voor een leuke verjaardag!

Aanrader

Ik vind Eetkaffee een echte aanrader om de simpele reden dat mijn zoontje zich enorm geamuseerd heeft. Bovendien is het er helemaal niet druk, zelfs niet op een woensdagnamiddag en de spelletjes zijn niet duur (2,50 euro voor een spelletje). Het eten was lekker, ruim voldoende en zeer schappelijk van prijs en het is leuk dat je bij mooi weer ook naar buiten kan. Ideaal voor een leuke namiddag met de kinderen!

Hoe geraak je er?

Eetkaffee is misschien niet zo bekend, omdat het nogal “afgelegen” is. Met andere woorden, het ligt eigenlijk op het terrein van het ziekenhuis. Wanneer je dus aan de ingang van het ziekenhuis komt, volg je de borden naar de polikliniek (links nemen aan de ingang) en vervolgens rijdt je langs het bloedtransfusiecentrum. Je blijft links houden, want je moet onder de brug doorrijden. Op het einde van de baan heb je voor je een parking die afgesloten is met barelen, daar neem je naar links en je ziet het gebouw van Healthcity voor je liggen. Je kan langs de straat parkeren op de daarvoor voorziene plaatsen, in dat geval ga je langs de trappen via het bruggetje het gebouw binnen. Je kan echter ook de eerste straat rechts nemen en meteen weer rechts, zodat je op de parking van de Healthcity komt. In dat geval neem je de zandweg van de parking die naar boven leidt en kom je ook aan het bruggetje.

Praktische info

Eetkaffee
Laarbeeklaan 125
1090 Jette
02/477.40.93

De site

 

Gecategoriseerd in :, , ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.