at 9:00 am: Gepubliceerd door .

Het uitzonderlijke vijfsterren hotel Sofitel ligt in Hamburg, dat in 2011 verkozen werd tot “groene stad”. In het hart van de stad en op een boogscheut van de winkelstraten en restaurants, leek het Sofitel Alter Wall ons de perfecte plaats om te overnachten. We werden vooral gecharmeerd door de rust, de grote ruimtes, de doordachte inrichting, het vriendelijke personeel en de luxe die je tot in de details terugvindt (overal, van de badkamer tot de dressing, alles is uitgedacht, tot zelfs in de liften vanwaar je het kanaal kan zien). En ook op het terras, dat eveneens uitgeeft op het kanaal, is het heerlijk vertoeven met een koffie bij de hand!

sofitel-hambourg2.jpg

sofitel-hambourg1.jpg

De «Kids Welkom » troeven

Heel praktisch, de twee kamers die gescheiden worden door een schuifdeur, met aan beide kanten toegang tot de badkamer (aparte douche, toilet en bad) met twee lavabo’s en een make-uptafeltje. Het beddengoed is uitstekend, de lakens zijn zacht en het licht regelbaar, allemaal heel cosy.

sofitel-hambourg3.jpg

Iedereen genieten!

Ook de kinderen hebben genoten van de Spafaciliteiten (hammam, stoombad, sauna…) en het fantastische zwembad met blauwe mozaïekstenen. Een klein paradijs voor reizigers die een lange weg afgelegd hebben… In de ligstoelen kan je genieten van vers fruit, terwijl je naar muziek luistert en volledig ontspant.

sofitel-spa.jpg

De kunst van een perfect buffet

De apetijt van onze kids werd gewekt bij het zien van de uitgebreide buffetten, met de vele schotels met verse vis, gemarineerd of gerookt, fruit à volonté, ontbijtgranen en koffiekoeken, worstjes en kwaliteitskazen.

Nog een detail dat we wisten te appreciëren, voor wie graag zijn tijd neemt aan het ontbijt: een gekookt eitje zoals jij het graag hebt en warme chocolademelk, overheerlijk.

Het kwam ons overigens ter ore dat het Sofitel over 3 restaurants beschikt, waaronder een sushi bar. Maar aangezien we liever nog even van de stad en de ondergaande zon genoten, zijn we er niet geweest.

Het zal jullie niet verwonderen dat dit een van de mooiste hotels zijn waar we al verbleven hebben. Een superadres, voor een droomweekend met de familie, met vrienden of met zijn tweetjes in Hamburg.

sofitel-hamb-terr.jpg

Praktische info

Sofitel Hamburg
Alter Wall 40
20457 Hamburg
Duitsland

Tel: (+49)40/369500

De site

Met de wagen: ondergrondse betalende parking. Met de metro (S- en U-Bahn).
Wisselende prijzen volgens periode van verblijf, kamer vanaf 115 euro.
Tip: reserveer ruim op voorhand en profiteer van het familie aanbod op de site.

Gecategoriseerd in :, ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.