at 8:49 pm: Gepubliceerd door .

Op zoek naar een kindvriendelijk restaurant in Elsene, dat niet te duur is?

Onze jonge kinderen een exotische en verfijnde keuken laten ontdekken: dat was de uitdaging. En dus trokken we naar het enige Indonesische restaurant in Brussel: Garuda! Dit restaurant, dat onlangs een nieuwe chef kreeg, zet elke maand specialiteiten van een bepaalde regio in Indonesië in de kijker en dit aan schappelijke prijzen.

Om de veelzijdigheid van deze gastronomie te evalueren kies je idealiter voor een rijsttafel (25 euro voor een hele reeks gerechten): kippensoep met kokosmelk, calamar in zoetzure saus, scampi’s met rode pepers (viel zeer in de smaal bij onze zoon van 8), tahu tempe (oliebollen van soja en tofu)… zonder de semur sapi te vergeten, rundsvlees dat gebakken is in een licht zoete met look en galanga geparfumeerde sojasaus. Een klassieker, blijkbaar.

België, Brussel, Elsene, restaurant, Indonesisch

Onze jongste van 4 vond de sojapaté met rundsvlees in bananenblad lekker, evenals de kippensaté met pindanotensaus (14 euro) en het pompoentaartje (4 euro). De papa ten slotte smolt voor de tongseng kambing, dat is lamsvlees met kurkuma en een sambalsaus.

België, Brussel, Elsene, restaurant, Indonesisch

De Kids welkom «troeven»:

In dit typische decor in een ontspannen sfeer, konden de kinderen zelfs even van tafel gaan, dat mag hier! Hun favoriete bezigheid? De vissen bewonderen in de grondaquaria en in de tuin en de talrijke ambachtelijke voorwerpen die vanuit Indonesië geïmporteerd werden bekijken.

We onderstrepen het geduld van het personeel, de snelle service en de opening vanaf 18u, wat handig is voor ouders met jonge kinderen. Een heel leuk restaurant om met de familie te gaan eten in de buurt van het VUB in Elsene!

Praktische info:

Garuda
A. Buyllaan25
1050 Elsene

Tel. 02 513 05 92.

Open van 12u tot 14u30 en van 18u tot 22u30. Gesloten op zondag en maandagmiddag.

De site

Gecategoriseerd in :, ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.