at 9:01 pm: Gepubliceerd door .

big_bang_oorsmeer.jpgBig Bang, het bruisende muziekfestival voor kinderen, is terug! Nadat het festival vorig jaar een prachtige première beleefde in Brussel en haar vijftienjarig jubileum vierde in Gent, zorgt Zonzo Compagnie ook deze herfst voor enkele nieuwe festivaledities om ‘u’ tegen te zeggen. Big Bang installeert zich op vrijdag 11 november in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel, samen met BRONKS in het kader van het 20ste BRONKSfestival. En palmt opnieuw, onder de oude, vertrouwde naam Oorsmeer op zondag 13 november de Vlaamse Opera Gent en de Handelsbeurs Concertzaal in Gent in.

Samen met haar festivalpartners presenteert Zonzo Compagnie een kleurrijk programma volgens het beproefde Big Bang recept, vol kleine concerten, interactieve workshops, wonderlijke installaties en grotere muziekproducties. Zonzo Compagnie wil zo een jong publiek confronteren met hedendaagse kunstmuziek en neemt iedereen vanaf 4 jaar mee op een ware ontdekkingstocht door de immense rijkdom die de muziekwereld te bieden heeft.

Zo laat Big Bang ons kennis maken met ECHOA, een groots spektakel vol ritme en beweging en een topvoorstelling uit Frankrijk, Jaune Toujours, swingende feestmuziek uit alle uithoeken van de wereld, Droomtijd, de wonderlijke en fel bejubelde installatie van Inne Goris & LOD, Mécanophonie, het indrukwekkende geautomatiseerde orkest van Franse knutselaar Denis Brély en Zappa & Shanti! Shanti!, jong muzikaal geweld uit het hart van Brussel.

Daarnaast staat ook de eigen productie van Zonzo Compagnie ‘Listen to the silence‘, een interactief concert rond het unieke geluidenuniversum van John Cage, op het Big Bang festival. Pianist Jeroen Malaise en acteur Tjyying Liu nemen het publiek mee op een verkenningstocht door de fascinerende wereld van de Amerikaanse componist John Cage. Luisteren wordt afgewisseld met actief onderzoek en creatie rond vragen als: wanneer worden geluiden muziek? Kan muziek ook toevallig ontstaan? En is stilte ook muziek? Een ode aan John Cage, die in 2012 zijn 100ste verjaardag zou vieren.

Het Big Bang festival kent tevens een grote internationale doorbraak. Vijf enthousiaste Europese partners boden het festival een vaste plek aan in hun cultuurhuizen. Sindsdien vindt Big Bang jaarlijks plaats in Brussel (Paleis voor Schone Kunsten), Lissabon (Centro Cultural de Belém), Lille (Opéra de Lille), Boedapest (Millenáris) en Stavanger (Stavanger Konserthus). En daarbij stopt de internationale opmars van het festival niet: vanaf 2012 trekt Big Bang ook naar Athene (Onassis Cultural Centre), Barcelona (l’Auditori), Madrid (Teatro Real) en Mandurah, West-Australië (IDEA WA 2029). Voor elke editie gaat Zonzo Compagnie een intense samenwerking aan met de lokale partners. Ideeën worden uitgewisseld, coproducties worden opgezet en nieuwe projecten krijgen de kans om internationaal te toeren. Samen met zijn nationale en internationale partners zorgt Zonzo Compagnie met Big Bang dus voor een avontuurlijk muziekfeest en maakt het de rijkdom van de muziekwereld toegankelijk en aantrekkelijk voor een jong publiek.

Tijd en plaats van het gebeuren :

Big Bang Festival
Vrijdag 11 november 2011 van 13.00 u tot 18.00 u
Bozar – Brussel

Ravensteinstraat 23
1000 Brussel

Meer info : www.bozar.be, www.bigbangfestival.eu en www.bronks.be
————————
Oorsmeer
Zondag 13 november 2011 van 13.00 u tot 18.00 u
Handelsbeurs & Vlaamse Opera Gent

Kouter 29 – Schouwburgstraat 3
9000 Gent

Meer info : www.handelsbeurs.be, www.vlaamseopera.be en www.bigbangfestival.eu

Gecategoriseerd in :, , ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.