at 8:24 pm: Gepubliceerd door .

Een ijsje of een yoghurt?
 
Als we thuis het woord ijs uitspreken, beginnen de ogen van onze kinderen al te glinsteren. Maar als we het over yoghurt hebben, zijn ze een pak minder enthousiast.

Nochtans toen we de nieuwe ijsjes met yoghurt, of liever de yoghurtijsjes, wilden gaan testen bij Freezy Yog in het hartje van Brussel, moesten we dat geen twee keer vragen.
 
Je kan niet naast de slogan kijken die in het groot boven het menu prijkt: 0% vet! Ok, maar wat dan met het suikergehalte? De winkelbediende, een charmante vrouw, legt ons uit dat yoghurtijs veel minder suiker bevat dan traditioneel ijs.

België, Brussel, Freezy Yog, ijs, yoghurt

België, Brussel, Freezy Yog, ijs, yoghurt

 De « kindvriendelijke » troeven?
 
Ieder kiest zijn eigen versiering: bio- of seizoenSfruit, smarties, snoepjes, chocolade, marshmallows of een siroop met een smaak die aan je kinderjaren doet denken, zoals suikerspin… De winkel levert zowel cupcakes als yoghurtijs aan huis: een leuk idee voor een kinderverjaardag!
 
De smaak?
 
De eerste indruk van onze kinderen die een natuur yoghurtijs ontdekken: lekker, « vooral met de snoepjes die de mevrouw erop gestrooid heeft “. En ook de Pomegranate Raspberry (een mengeling van granaatappel en rode vruchten) valt in de smaak. Een small ijsje zou volstaan hebben, een medium is te groot voor de kinderen. De mening van de ouders: het is fris, lekker, helemaal niet zwaar en zoet. Origineel! We onderlijnen nog even dat de producten die gebruikt worden deels biologisch zijn.
 
Een Belgische winkel
 
Freezy Yog ligt op een steenworp van de Grote Markt van Brussel en is open sinds 15 augustus. Het is het initiatief van Maité Morcillo die in Londen viel voor de yoghurtijsjes en het idee kreeg ze ook in België te gaan maken en verkopen.
 
Andere lekkernijen

Heb je honger of dorst, probeer dan zeker eens de cupcakes, smoothies met yoghurt, verse fuitsalades, warme chocolademelk, koffie, thee of zelfs biosoepen. Maité kondigde ons ook de komst aan van Italiaanse chocolade, de Ciocolatta Calda.

Praktische info:
 
Freezy Yog
Grasmarkt, 21
1000 Brussel
Tel : 02/511.54.17.

Open van dinsdag tot zondag van 11u tot 19u.

De site

Gecategoriseerd in :, ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.