at 1:50 pm: Gepubliceerd door .

Wie volgende week nog een leuke uitstap plant met de kinderen, moet zeker naar Brugge voor de ijssculpturen van Ice Wonderland.

Bibberen voor Disney

Verspreid over drie tenten op het stationsplein van Brugge vind je Ice Wonderland, het ijssculpturenfestival dat dit jaar voor het eerst in het teken staat van Disneyland Parijs! Artiesten uit de hele wereld creëerden een sprookjeswereld in sneeuw en ijs vol emoties en avontuur.

mickey.jpg

Een bezoek duurt ongeveer 30 à 45 minuten en je ziet er een hoop Disneyfiguren de revue passeren. Van Sneeuwwitje en de zeven dwergen, Belle en het Beest en de verschillende Disneyprinsessen tot het Jungle Book en uiteraard ook Mickey Mouse. En ook het kasteel van Disneyland Parijs mocht zeker niet ontbreken.
belleenhetbeest.jpg

Voorzie wel warme kledij (zeker voor de kinderen), want de temperatuur zakt binnen tot maar liefst -6 graden. Gelukkig is er wel een bar waar je terecht kan voor warme chocomelk voor de kinderen en verder verschillende soorten jenever.
prinsessen.jpg

Het festival is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers en kinderwagens. En je kan na het bezoek aan de ijssculpturen ook nog even langs de kerstmarkt en de ijspiste, die zich op wandelafstand bevinden.

Praktische info

Het Sneeuw en IJssculpturenfestival in Brugge vindt plaats vanaf vrijdag 25 november 2011 tot en met zondag 15 januari 2012, elke dag doorlopend van 10 tot 19 uur op het stationsplein van Brugge (ook open op kerst- en nieuwjaarsdag). Het is dus makkelijk te bereiken met de trein en je kan genieten van voordelige B-dagtrips.

Prijzen bedragen 9 euro voor kinderen van 4 tem 11 jaar (kinderen tot 4 jaar mogen gratis binnen), volwassenen betalen 13 euro en 60-plussers 11 euro.

De site

Tip: op vertoon van je lidkaart van de Gezinsbond betaal je 11 i.p.v. 13 euro, gratis reisgids inbegrepen. Kinderen van 4-12 jaar betalen 7 i.p.v. 9 euro , 60-plussersbetalen 9 i.p.v. 11 euro. Ook klanten van Belgacom kunnen via e-services een kortingkaart afdrukken waarbij het hele gezin (tot 5 personen) aan kindertarief binnenmag.

Gecategoriseerd in :, , ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

1 reactie

  • anja says:

    dit is echt niet meer de moeite. het is pure geldklopperij aan het worden. wij zijn met 2 kinderen geweest op 2de kerstdag met de trein. wij moesten 78 euro betalen. zaten gelijk sardientjes opeengepakt in de trein. genieten van de ijssculkpturen kon ook niet want je werd echt binnen geduwd. de tent was gewoon propvol en heel veel beelden waren al met stukken af. zelfs de kinderen vonden het niet leuk.normaal mag je maar per groep binnen nu lieten ze de deur open en zeiden ze ons dat we moesten doorgaan en aansluiten. op de glijbaan konden de kids ook niet want er was een enorme rijaan de 2 kanten tot in de tent ervoor. het was dit jaar echt veel geld voor niets. sorry. doe er iets aan of zet andere begeleiders. de eerste jaren waren veel mooier en beter georganiseerd.