at 12:04 pm: Gepubliceerd door .

Vanavond, kinderen, eten we met onze vingers! Met dit aantrekkelijke voorstel in het vooruitzicht klaarden de gezichten van onze kinderen meteen op. En nu we toch op avontuur gaan, nemen we meteen twee vriendjes van de kinderen en hun ouders mee om een reuzengrote schotel van gekleurde gerechten te delen, het is feest vanavond!

kokob1.jpg

KoKoB is, voor zover we weten, het enige Ethiopische restaurant in Brussel en het bestaat sinds 5 jaar. We aten er al een keer of vijf, zes, maar dit was de eerste keer dat we met de kinderen gingen. En het was meteen een succes! Charles en Lou hadden het snel onder de knie: ze rolden de injera, ofwel pannenkoekachtig brood, open en gebruikten het om eten mee op te scheppen. Al het eten werd gepresenteerd op een schotel die je deelt met je tafelgenoten. Een mooi voorbeeld om te leren delen voor onze kinderen.
 
Met je vingers eten!
 
De injera? Dat is een opgerold pannenkoekenachtig brood gemaakt van teff-meel dat traditioneel gegeten wordt in Ethiopië en Eritrea.

kokob2.jpg

Het menu van KoKoB
 
Als je voor het eerst proeft van de Ethiopische keuken, kies dan voor de formules voor 1 of 2 personen (Beyanetu) die een aantal schotels vanop de kaart verenigen in een schotel. Deze formules kosten van 19,5 tot 23 euro (voor 1 persoon) voor een vegetarische schotel op basis van groenten, wie liever vlees eet kan kiezen voor een schotel tussen 22€ à 24€ (voor 1 persoon). Voor wie liever vis eet is er ook een visschotel (13 euro per persoon).
 
De Kids Welkom troeven
 
Een sympathiek onthaal, een ontspannen sfeer en achtergrondmuziek. Er zijn kinderstoelen voorhanden en als je een formule kiest eten de kinderen aan halve prijs. De service is heel vriendelijk en je kan ook achteraan zitten, weg van het lawaai. Er worden regelmatig wereldmuziekavonden georganiseerd.
 
kokob3.jpg

Praktische info
 
KoKoB
Lievevrouwbroersstraat, 10
1000 Brussel
Tel: 02/ 511 1950

De site
 

Gecategoriseerd in :, ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.