at 3:37 pm: Gepubliceerd door .

Goed nieuws voor alle meisjes, want na 5 jaar onderzoek heeft LEGO zopas LEGO Friends op de markt gelanceerd! Kids Welkom was aanwezig op de persconferentie en kon het speelgoed dus als een van de eersten testen!

Onderzoek van lange adem

Nog nooit heeft LEGO zo lang onderzoek gedaan naar nieuw speelgoed als bij LEGO Friends. Het is dan ook de eerste keer dat het Deense merk een meisjeslijn uitbrengt…

LEGO Friends, wedstrijdUit de studie bij meisjes van 5 tot 8 bleek dat meisjes wel graag bouwen, maar dat ze nood hebben aan realistischere details en figuurtjes om zich emotioneel betrokken te voelen tijdens het spelen. Bij LEGO Friends is het poppetje iets groter dan de originele figuurtjes en de verhoudingen zijn waarheidsgetrouwer. Zo zijn het gezichtje en de kleertjes fijner uitgewerkt. Maar het meisjesassortiment bevat ook veel accessoires en details, die voor meisjes het verschil maken en cruciaal zijn bij het spelen. De bouwsets zijn daarom uitgerust met kleine benodigdheden als een zouten pepervat in de keuken, geld in de kassa en een laptop in de studio.

Omdat meisjes dus ook echt wel van bouwen houden, heeft LEGO het modulaire behouden (alles kan gecombineerd worden), maar ook gefocust op design en decoratie. Iets wat bij bouwen als belangrijk wordt beschouwd voor meisjes.

5 LEGO Friends

LEGO Friends is gebaseerd op vijf meisjes (Olivia, Andrea, Stephanie, Emma en Mia) met elk een ander karakter en uiteenlopende interesses en persoonlijkheden die samen in ‘Heartlake City’ wonen. Olivia is de wetenschapster, die houdt van wiskunde en techniek. Emma is eerder creatief, ze ontwerpt graag en doet aan styling. Stephanie is de sociale van de bende en doet niets liever dan evenementen plannen en organiseren. Andrea houdt van zingen en muziek maken en Mia is graag bezig met dieren.

LEGO Friends, wedstrijd
Uiteraard raken de meisjes bevriend en zullen ze heel wat avonturen kunnen beleven… Eindeloos spelplezier voor meisjes en hun vriendinnen, dus.

lego friends,wedstrijdDe mening van de specialisten

Mijn zoontje (!) van 4 was mee naar de persconferentie en vond de nieuwe LEGO Friends heel leuk. Hij had onmiddellijk oog voor de vele details (glazen deurtjes, laptop…), maar vond ook de cabriolet van Stephanie en het huisdierentransport zeer leuk (het blijft een jongen!). Mijn dochter van 2 had het meer voor de schattige, lieve kleine hondjes en het vogeltje van de boomhut en uiteraard de échte meisjesfiguurtjes met lang haar. Dat je er overigens kan afhalen, want alle figuurtjes zijn onderling verwisselbaar.

De producten

Er worden maar liefst 14 LEGO Friends producten gelanceerd, zoals het puppiehuis, het schoonheidssalon, de dierenkliniek, het parkcafé en het grote huis. De prijzen liggen tussen 5,99 euro en 74,99 euro (voor het grote huis), zeer schappelijke prijzen, dus.

Meer info

De eerste producten zijn al in de speelgoedwinkels te ontdekken, maar je kan ook terecht op de speciale LEGO Friends site, http://friends.lego.com, waar je de wereld van LEGO Friends kan ontdekken en vele leuke testjes en spelletjes kan spelen.
 
Wedstrijd

Dewedstrijd is helaas afgelopen. De winnaars worden bekend gemaakt op onze Facebookpagina.

Gecategoriseerd in :

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

1 reactie

  • Peggy says:

    Hopelijk komt er nog vlug een uitbreiding van deze lego friends want mijn dochtertje is er helemaal gek op