at 7:18 pm: Gepubliceerd door .

Op een mooie lentezondag ontdekten we in Appelterre-Eichem een leuke kinderboerderij! En aangezien onze kinderen gek zijn op dieren en er bovendien ook nog een speeltuin was, kon de namiddag helemaal niet meer stuk…

Di-Re-Boe

Kinderboerderij Di-Re-Boe staat voor DIeren-Rechten-BOErderij. De boerderij wil bezoekers vertrouwd maken met het boerderijwerk zoals het voederen en verzorgen van de dieren, het onderhoud van de stallen,…enz. En jong en oud leren inzien dat natuur en milieu belangrijk zijn. Het motto van de kinderboerderij is dan ook ‘Respect voor dieren brengt respect voor het leven bij’.

Allerlei dieren

Op zondag kan je er van 14u tot 18u terecht voor een individueel bezoek en dat betekent de dieren van heel dichtbij bekijken. Je kan een wandeling maken rond een groot deel van de boerderij en je komt er heel wat dieren tegen. Beginnen doe je met de varkens, grote varkens, die aan de ingang van de boerderij staan, naast de kippen en in een stal ook nog enkele geitjes en konijnen.

IMG_8312.JPG

Op het domein rond de boerderij zie je vervolgens tijdens je wandeling een koe, kleine paardjes, geiten, een bijenkast en een ezel tegen. De dieren zijn duidelijk opgezet met het bezoek van de mensen, want ze komen heel gewillig naar de omheining, laten zich aaien en eten gras uit je hand. 

IMG_8321.JPG

Tussen de geitjes

Eens je teruggewandeld ben, kan je via het terras nog naar een weide waar je kleine geitjes in je armen kan nemen, grote geiten kan gaan strelen of de diertjes gewoon eten geven dat je in de boerderij kan kopen. De kinderen waren vertederd door al dat zachte gemekker. In de geitenweide staan trouwens ook enkele alpaca’s. Naast de geitenweide zijn er nog schapen en iets verder staan er paarden, maar daar kan je niet bij.

Speeltuin

Op de boerderij heb je ook een terras, waar je van een drankje of een ijsje kan genieten, terwijl de kleinsten spelen op de speeltuin. Er staan een schommel, klimtoren en enkele glijbanen. Binnen kan je ook terecht voor hoeveproducten zoals verse eieren, honing of choco met honing (5 euro voor een potje).

En als je geluk hebt, kan je ook een ritje maken op de tractor en de huifkar of op de rug van de ezel!

tractor.JPG

Verjaardagsfeestje

Wil je je verjaardag vieren op de boerderij? Dat kan op zaterdagen tussen 11u en 14u of tussen 14u en 17u en zondagen tussen 11u en 14u. De boer zorgt voor een goed gevulde voor- of namiddag, waar de jarige centraal staat. Ideaal voor kinderen van 4 jaar tot 10 jaar !

Prijs voor een verjaardagsfeeestje: 7 €/kind (met een minimum van 10 kinderen). Hiervoor heb je een 3u durend feest met begeleider, geleide rondleiding bij de verschillende dieren, het voederen van de dieren, een nepkoe melken, een tractorritje met de huifkar, koekjes bakken en spelen op de speeltuin. Eten op het feestje kan als extra besteld worden.

Praktische info

Kinderboerderij Direboe
Berrebroekstraat 34
9406 Ninove (Outer)

De site

Gecategoriseerd in :, , ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

1 reactie

  • Inge says:

    is het mogelijk om klassikale bezoeken te brengen (schoolreis) en wat zou dan de prijs zijn