at 1:23 pm: Gepubliceerd door .

pamuka.pngIn de aanloop van het nieuwe schooljaar ontwikkelde Delhaize een veertigtal producten aangepast aan de behoeften van kinderen tussen 5 en 10 jaar. Producten die ze gemakkelijk in hun kleine handen kunnen vasthouden, verpakkingen die gemakkelijk openen en kunnen meegenomen worden… En het gamma Delhaize Kids is gemakkelijk herkenbaar dankzij de mascotte Pamuka, die de kinderen helpt bij een evenwichtige voeding en actieve levensstijl. Kids Welkom kreeg de kans deze producten op de korrel te nemen en te onderwerpen aan een test aan de ontbijttafel, in de boekentas als tussendoortje en bij het fruituurtje. Dit zijn onze bevindingen…

Getest voor en door kinderen

Naast de ontwikkeling en controle door het Delhaizeteam van diëtisten en wetenschappers, werden de Delhaize Kidsproducten getest én goedgekeurd door kinderen. Om er zeker van te zijn dat ze enkel het beste krijgen, omvat het Delhaize Kidsgamma producten uit alle lagen van de voedingspyramide. Zo is er bijvoorbeeld 100% vruchtensap, melkdranken in een praktische en lichte verpakking, mini-fruit en -groenten om als tussendoortje te knabbelen, gedroogd fruit voor een energieboost, koeken op basis van granen en als traktatie fruitijsjes met 100% sap. En dit alles 15 tot 30% goedkoper dan vergelijkbare producten van nationale merken.

Assortiment met duidelijke waarden

Het gamma Delhaize Kids heeft een volledige etikettering, met onder andere de vermelding van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) op maat van een kind tussen 5 en 10 jaar. De voedingswaarde is zorgvuldig bestudeerd, zowel wat betreft voedingsstoffen waarvan de hoeveelheid moet beperkt worden (zoals verzadigde vetzuren, transvetzuren, toegevoegde suikers, zout, enz.) als aanbevolen voedingsstoffen, zoals vitaminen, mineralen of vezels. De aanwezigheid van additieven wordt tot het strikte minimum beperkt. Natuurlijke aroma’s krijgen de voorkeur op kunstmatige aroma’s. Het gehalte aan fruit, groenten, volkorengranen, essentiële vetzuren, vitaminen,mineralen of andere interessante bestanddelen is optimaal. En ook de porties zijn afgestemd op kinderen.

Wij nemen de proef op de som!

Omdat we wel eens willen weten wat onze kinderen ervan denken, nemen we de proef op de som. Ik schotel hen 5 nieuwe Delhaize Kids producten voor en wacht hun reactie af!

Bij het ontbijt gaan we voor de Honey Rings (4-granenringen met honing, 1,99 euro voor 375 gram). Deze viergranenringen met honing zijn volgens de informatie rijk aan volkorengranen en natuurlijke voedingsvezels. Bovendien zit er minder suiker en zout in dan bij vergelijkbare producten. Ook bevatten ze ijzer en verschillende soorten vitamine B voor een hele ochtend vol energie. Gegarandeerd zonder kleurstoffen of bewaarmiddelen.

De kinderen zijn er meteen dol op. Het is nochtans de eerste keer dat ik hen volkorengranen voorschotel. Mijn zoon van 4 doet er melk over en eet er meteen 3 kommen van, we kunnen wel stellen dat dit een succes is… Persoonlijk vind ik ze ook lekker en ze zijn inderdaad minder duur dan de bekende merken van ontbijtgranen.

koekjes.jpgAls tussendoortje kiezen we voor de appelmedailles (2,09 euro voor 200 gram). Dit koekje is gemaakt op basis van volkorengranen. Meer vezels, vitaminen en mineralen dus. Dit koekje is ook minder gesuikerd en gezouten dan andere producten uit dezelfde categorie. Het bevat slechts heel weinig verzadigde vetzuren (waar we vaak teveel van eten) en is volledig vrij van transvetzuren (die we best helemaal niet eten). De smaak van honing en amandelen is uitsluitend afkomstig van deze natuurlijke ingrediënten, zonder toevoeging van kunstmatige aroma’s.

De kinderen aten de koekjes met veel zin op, maar namen er geen tweede van. Toen ik er zelf van proefde, was de smaak van volkorenkoekjes overheersend. Ik vond ze zeker lekker, want de appelsmaak geeft er een zoete toets aan, maar de kinderen zijn het te weinig gewoon om pure volkorenkoekjes te eten. Ik ga wel proberen ze hier meer van te laten eten.

yoghurt.jpgOm niet altijd koekjes mee naar school te geven, kies ik soms ook voor een stuk fruit. Deze keer steek ik een appel-aardbeiencompote (1,99 euro voor 4×90 gram) in de schoolzak. Hij bevat ‘100% fruit’ en ‘0% toegevoegde suikers, enkel en alleen de suikers die van nature aanwezig zijn in de vruchten. Dankzij de superhandige verpakking kun je de compote overal meenemen voor een fruitige en evenwichtige pauze op elk moment van de dag. Ideaal om het doel 5 a Day te bereiken.

Mijn dochter is er gek op en wil er meteen een tweede. Ik vind het vooral een handige keuze omdat ze uiteraard daarmee fruit gegeten heeft, maar ook, en vooral, omdat het makkelijk is. De mogelijkheden om fruit mee te geven naar school zijn niet oneindig en altijd een banaan is ook niet dat, appelen worden al snel bruin… Deze compote is voor mij dus de (lekkere) oplossing! 

kaas.jpgOp een avond, na school, hebben de kinderen een kleine honger, maar het is nog een uur voor etenstijd en opeens denk ik aan de Funny kaasjes (1,89 voor 6×20 stuks) die ik in de koelkast heb liggen. Dit is een leuke manier om kinderen kaas te laten eten : het is niet alleen lekker, maar ook grappig dankzij de 5 verschillende vormen. Deze kaas is mager met slechts 17 % vetten, van nature rijk aan calcium en bevat volwaardige eiwitten om goed te groeien. Zonder kleurstoffen noch bewaarmiddelen.

Hun gezichten klaren meteen op als ik zeg dat het kaas is met een vormpje op. Mijn zoontje ontdekt een konijn en mijn dochter een vlinder en al snel zijn ze verorberd. Dit is een leuk en origineel tussendoortje voor de kleine honger of als aperitiefhapje als er kinderen over de vloer komen.

noten.jpgMijn laatste lekkernij is de Notenmengeling (0,99 euro voor 50 gram) die ik op een zaterdagvoormiddag te voorschijn tover. Deze mix van droge vruchten met uitsluitend natuurlijke fruitsuikers, onverzadigde ‘goede vetten’ en veel voedingsvezels, is een uitstekende energiebron om een kleine honger verantwoord te stillen. De mix zit boordevol vitaminen en mineralen, zoals magnesium en vitamine B1 en zink. Dat alles 100% puur natuur, dus zonder toevoeging van zout, suikers, bewaarmiddelen of andere additieven.

In plaats van een koekje, smullen ze van de nootjes, alleen de rozijnen zijn geen succes. In geen tijd is het pakje helemaal op. Dit is mijn idee van een gezonde snack, voor geen geld en makkelijk overal mee naartoe te nemen!

Kortom, de nieuwe Kidsproducten van Delhaize hadden succes bij mijn kinderen. Ze zijn inderdaad goedkoper dan andere merkproducten, gezond voor de kleinsten en ze zitten in een handige meeneemverpakking! Wij zijn alvast fan van de nieuwe producten!

Verkrijgbaar bij Delhaize

Ontdek in je Delhaizewinkel welke andere producten ze nog verkrijgbaar zijn (water met sportdop, sapjes, yoghurt,…)

Of neem een kijkje op de website www.delhaize.be

Gecategoriseerd in :

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.