at 7:10 am: Gepubliceerd door .

Wie vroeger graag naar de film ging, maar dit niet meer kan omdat er nu een of meerdere kleine kinderen in het gezin zijn, hoeft niet te treuren! Cinemaketen Utopolis lanceerde een jaar geleden namelijk een volledig nieuw concept: ‘Movies for Mommies’.

belgië,antwerpen,mechelen,turnhout,utopolis,film,baby's

Met je baby naar de film

Movies for Mommies zijn speciale filmnamiddagen voor kersverse moeders en hun baby’s. De films zijn luchtig (actiefilms moet je er niet verwachten), het licht wordt niet volledig gedimd en het geluid wordt zachter gezet. Buiten de filmzaal is er een pamperhoek met luiertafel en er is een plekje voor borstvoeding voorzien, waar ook een microgolfoven ter beschikking staat.

De bedoeling van de Movies for Mommies is jonge moeders een gezellige bioscoopnamiddag in een comfortabele zaal te bieden, zodat ze helemaal kunnen ontspannen met hun baby’s erbij, en tegelijk ervaringen kunnen uitwisselen met andere jonge mama’s. Zij weten namelijk dat het niet altijd evident is om met kleine kinderen buiten te komen en raken soms sociaal afgesloten van de wereld tijdens hun zwangerschapsverlof. Daar kunnen ze nu verandering in brengen.

belgië,antwerpen,mechelen,turnhout,utopolis,film,baby's

Wat als je baby huilt?

Geen probleem, je zit immers met mensen in de zaal die weten wat het is om een huilend kindje te hebben. Meestal vallen de baby’s trouwens in slaap van zodra het licht dimt en de film begint. Moest je kindje toch onbedaarlijk beginnen te huilen en kan je het niet meteen troosten, dan kan je best de zaal toch even verlaten.

Voor wie zijn de Movies for Mommies geschikt?

Het concept is vooral ontwikkeld voor ouders met kindjes tussen 0 en 18 maanden, maar uiteindelijk beslis je er zelf over. Aangezien het de bedoeling is dat je als ouder van de film kan genieten, is het evident dat een rondkruipende peuter niet echt optimaal meer is om rustig een film te bekijken. Wat met je grotere kinderen, dan? Movies for Mommies zal geen kinderen weigeren, maar je moet er toch rekening mee houden dat de vertoonde films wel voor volwassenen zijn.

belgië,antwerpen,mechelen,turnhout,utopolis,film,baby's

Kan je samen met een vriendin of met je moeder gaan?

Tuurlijk! Het doelpubliek mag dan wel mensen met baby’s zijn, uiteraard zijn ook grootouders, vriendinnen (zelfs zonder kinderen) of verzorgers welkom.

Wanneer is de volgende film?

Op vrijdag 5 oktober vindt er een nieuwe editie van Movies for Mommies in Utopolis Mechelen en Turnhout plaats met om 14u in avant-première ‘Bachelorette’ met Kirsten Dunst, Isla Fisher en Lizzy Caplan.

Praktische info

Tickets kosten 8,5 euro per mama (of 7,50 euro in kortingstarief), baby’s mogen gratis binnen.

Tickets zijn te koop aan de kassa’s, maar je kan eventueel ook op voorhand online tickets aankopen.  Tickets zijn steeds beschikbaar ten laatste een week op voorhand.

Voor meer info, neem een kijkje op de site: http://www.utopolis.be

Wedstrijd

Wil jij als mama samen met een vriendin, je moeder,… en je baby naar Bachelorette gaan op 5 oktober om 14u? Stuur dan snel een mail naar kidswelkom@gmail.com met het antwoord op de vraag: Wanneer lanceerde Utopolis het concept Movies for Mommies? Kidswelkom geeft 5 duotickets voor Mechelen en 5 duotickets voor Turnhout weg. De winnaars worden persoonlijk verwittigd! De wedstrijd loopt tot 3 oktober om middernacht.

Veel succes!

Gecategoriseerd in :, , ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.