at 6:50 am: Gepubliceerd door .

Niets zo leuk als samen met de kinderen een (appel)cake bakken tijdens de vakantie en die daarna opsmullen. En als dat met minder suiker kan, is het nóg beter! Daarom gebruikte ik in plaats van kristalsuiker deze keer de nieuwe suiker van Canderel met sucralose.

Sucralose.jpg

Sucralose?

Sucralose is een nieuwe zoetstof die 600 maal zoeter is dan suiker en slechts 2 kcal per koffielepel bevat. Canderel Sucralose is geschikt voor de hele familie, ook voor diabeten. Daarnaast werd het verkozen tot smaak van het jaar 2012. Tijd om te testen, dus!

Canderel Sucralosepoeder is ideaal om te bakken en is heel eenvoudig te gebruiken: één koffielepel Canderel Sucralose heeft de zoetkracht van één koffielepel suiker. Als je dus werkt met een maatglas, gebruik je gewoon dezelfde indicaties als voor suiker. Met een weegschaal, daarentegen, moet je voor ogen houden dat Canderel Sucralose 10 keer lichter is dan suiker.

Het recept

Op de website van Canderel vind je een pak recepten terug voor zowel voor desserts, dranken, confituur en gerechten. Ik gebruikte mijn goede oude recept voor appelcake en verving de suiker gewoon door Canderel Sucralose.

Ingrediënten:

200 g zachte boter
20 g Canderel Sucralose
1 zakje vanillesuiker
4eieren
200 g zelfrijzende bloem
snuifje zout
3 appels

Bereiding:

Doe de zachte boter, de vanillesuiker en de Canderel Sucralose in een grote kom en klop tot je een luchtig lichtgeel mengsel bekomt.

Doe de eierdooiers bij het mengsel en zet de eiwitten even opzij. Doe de bloem en het zout bij het mengsel en meng tot een homogeen beslag.

Klop de eiwitten tot sneeuw en haal ze door het mengsel. Schil de appels en snijd ze in stukjes. Doe ze bij het beslag en giet alles vervolgens in een ingevette cakevorm.

Verwarm de oven voor op 175° en bak de cake gedurende 35 minuten in het midden van de oven. Steek, aan het einde van de baktijd, een mes in de cake, als het mes er vochtig uitkomt mag de cake nog even blijven staan, komt het mes droog uit de cake, dan mag je hem uit de oven halen en laten afkoelen. Smullen maar!

Canderel Sucralose, appelcake, vakantie, recept

Geproefd en goedgekeurd…

De smaak van een cake met Canderel Sucralose verschilt nauwelijks van een cake met kristalsuiker en het duurde dan ook niet lang voor de hele cake verorberd was. Er zitten echter wel minder calorieën in en ook diabetici kunnen op een gezonde manier genieten dankzij de nieuwe suiker. Ook voor kindertandjes betekent dit minder suiker. Dat kunnen we uiteraard alleen maar aanmoedigen!

Wil je het zelf ook eens proberen? Ga dan snel naar de site van Canderel, want 6 weken lang worden er dagelijks 25 pakketten van de nieuwe Canderel Sucralose gratis weggeven!

Gecategoriseerd in :

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

2 reacties