at 6:56 pm: Gepubliceerd door .

In hartje Antwerpen ligt een charmant straatje waar zich een ware parel bevindt, een intiem plekje met gedempt licht en houten kastjes aan het plafond. Bij Lam, de chef, en Yin, zijn echtgenote, voel je je meteen thuis. Zelfs met twee kinderen. Ook al hebben ze een Michelinster op hun palmares staan!

Kinderen toegelaten?

Zeker en vast! Kinderen meenemen naar een gastronomisch restaurant maakt deel uit van hun opvoeding om nieuwe, geraffineerde smaken te leren kennen en op ontdekken te gaan naar, in dit geval, de Chinese cultuur. En dit alles zonder je blauw te betalen. Lees vooral verder….

Yin is een Chinese uit Hong Kong die ooit naar Antwerpen emigreerde. Ze is zo lief met de kinderen dat hun oogjes ervan gaan blinken. En ze legt met veel plezier de bijzonderheden van elke schotel uit.

1bijlamenyin.jpg

De kinderen zijn tevreden

De gelakte eend is krokant, perfect gebakken en de favoriet van Lou, 6 jaar oud. Charles, die zal van alles willen proeven ! Zijn lamssneetjes met paprika’s, bonen en rijst bevallen hem dan ook uitermate. De huisgemaakte dim sum zijn overheerlijk, de pak shoi en het gemarineerde rundsvlees ook. Eenvoudig, maar lekker. Door het overvloedige eten, komen we helaas niet meer toe aan een dessert, maar het gemberkoekje bij de koffie smaakte alvast veelbelovend.

2bijlamenyoin.jpg

Een uitzonderlijke avond, die heel gemoedelijk verloopt en waar de kinderen nog lang over napraten.

De Chinese gastronomie in Antwerpen

In tegenstelling tot Brussel, is Antwerpen dé stad waar je als liefhebber van Chinese gastronomie moet zijn! Binnenkort mogen jullie een nieuwe recensie verwachten, deze keer over Oriental Delight.

Praktische info

Budget : 20 euro/schotel.

Reserveer telefonisch (slechts 28 plaatsen), twee diensten: 18u en 20u. 

Kinderen ook welkom, je zit geen uren aan tafel.

Lam en Yin
Reynderstraat 17
2000 Antwerpen
03/232 88 38

De site

Bedankt aan Tia, onze foodie vriendin met goede ideeën!

Gecategoriseerd in :, ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.